Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
02:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці громади на Криворіжжі платять за куб привізної води 250 грн

Мешканці громади на Криворіжжі платять за куб привізної води 250 грн

Люди платять і за воду, і за бензин, і зарплатню водієві. Говорять, виходить близько 1000 гривень на сім'ю за 4 куб метри. Голова ВТГ Петро Сегедій у цьому проблеми не бачить. Люди волають, щоб їх почули і навіть загальні збори організували.

Востаннє водопровідна вода у селі Кам’янка Криворізького району була 25 червня. За словами місцевих, їм пропонують власним коштом наймати водовози. Безкоштовно воду підвозили лише двічі за два тижні.

«Видавали по 5 літрів в одні руки», – каже мешканка Кам’янки, яка звернулася в редакцію СВОЇх.
Ще за її словами, голова Софіївської ОТГ Петро Сегедій казав, що трубопровідну воду даватимуть за графіком. Але це лишилося обіцянкою. Води як не було, так і немає, каже жінка.

Місцеві дивуються, на відновлення центрального водопостачання води нібито бракує, але водночас КП «Софіївське» Софіївської селищної ради її продає водовозами. І навіть резервуари почистили – на це теж вода знайшлася.


«КП «Софіївське» воду не відкриває, а пропонує купляти, возять водовозами. В Софіївці працюють автомийки, а нам просто хочеться пити», – розповіла Вікторія.
Люди змушені своїм коштом наймати водовозки. Машина на 4 кубометри води обходиться у 1100 грн. Голова Софіївської громади Петро Сегедій каже, що 4 куби води коштують 497 гривень. Але люди платять більше. Кажуть, що з них беруть не лише за саму воду, а й нібито за бензин та зарплату.

Хоча за 5 км від них є села Вишневе та Олексіївка – там вода дійсно подається за графіком.

Компенсувати ці витрати з бюджету громади можливості нема. Принаймні це заявляє Петро Сегедій. За його словами, у районі є більш важливі потреби для використання бюджету, ніж підвіз води людям.

«Ми не можемо дати всім безкоштовно, – каже Петро Сегедій. – Безкоштовно ми дали бутильовану воду. На кожного члена сім’ї ми видали один раз по баклажці п’ятилітровій. Сам бюджет Софіївської громади не такий глобальний, щоб ми могли безкоштовно покрити всіх водою».
Петр  Сегедий
Петр Сегедий
Голова Софіївської ОТГ Петро Сегедій є обвинуваченим у справі щодо розкрадання бюджету мером Апостолового Андрієм Осою.

«Людина, яка не чує своїх членів громади. Вона не переймається ніякими питаннями. От скільки ми потерпаємо без води, чому ж на сьогодні не організувати машину з підвозом в ті проблемні міста. Там є багатодітні сім’ї, літні люди, які не в змозі щось вирішити або прийти йому заяву написати», – каже місцева мешканка.
Голова Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко порадив людям подавати заяви на підвіз води до сільради. На своїй сторінці в соцмережі він запевнив, що зараз затверджено новий графік поставки води з міста Кривий Ріг.

Нині у черзі на платний підвіз є 40 невиконаних заявок.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (20.07.23 11:08): В капиталистическом мире вода за деньги это норма жизни. Так что ничего удивительного. Это общемировая практика. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
алекс  (19.07.23 08:15): Дать бы этому пи...ру пенсию 2500 и пусть у него не будет проблем. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті