Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
19:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Замість Акваріума на Монастирському острові пропонують збудувати Океанаріум

Замість Акваріума на Монастирському острові пропонують збудувати Океанаріум

Автори проекту вважають, що новий комплекс стане туристичним центром Дніпра та дозволить на його базі проводити глибокі наукові дослідження.

Акваріум на Монастирському острові був збудований і відкритий у 1986 році, і з того часу не знав реконструкції. Замість нього пропонують створити вражаючий океанаріум.

Такий масштабний проект розроблено молодою архітектором Є. Ковальовою. Ось що про це повідомляють на кафедрі дизайну та реконструкції архітектурного середовища Придніпровської державної академії будівництва та архітектури:

«Проєкт океанаріума на о. Монастирський у м. Дніпро.

На території парку ім. Т. Г. Шевченка (острівна частина) знаходиться будівля «Акваріум», відкрита ще в 1986 р. У її залах виставлені 20 акваріумів ємкістю 20 м 3.

Акваріумний комплекс дніпропетровського державного університету, побудований за проєктом архітектора ДКМ гіпровуза Ковальчука І.С., є унікальним за масштабами та технічною оснащеністю спорудою. Комплекс є навчальною та експериментальною базою біологічного факультету для підготовки фахівців у галузі іхтіології та гідробіології.

З моменту відкриття споруда не підлягала реконструкції. За цей час вимоги по дотриманню морських та річкових мешканців та вимоги до функціональних складових подібних споруд акваріумів змінилися, тому було вирішено створити нову концепцію даного закладу з новими об’ємами та відповідними функціями.

Центральний акваріум складається з трьох скляних відсіків багатогранної форми, об'єднаних у верхній частині в єдине ціле.

Унікальний у своєму роді прісноводний акваріумний комплекс дозволить в умовах, максимально наближених до природних водойм, проводити різноманітні наукові дослідження.

Автор: Ковальова Є.П. Керівник: доцент, к.т.н. Харченко К.С.».







Gorod.dp.ua на Facebook.


Остров  (01.06.23 08:53): Монастырский остров нужно оставить в покое. Природа и тишина. Парк Шевченко - уникальный. Потенциально - жемчужина города. Поддерживаю тех, кто пишет о том, что с улиц Днепра нужно убрать Террористов на АВТО с определенными глушытелями. Они издают звуки ВЗРЫВОВ. Ужас! Відповісти | З цитатою
ПРОРИДА  (31.05.23 21:28): Оставьте в покое более менее тихий уголок природы в городе. И вообще Это не гуманно держать животных в замкнутом пространстве. Посмотрите видео как отлавливают бедных животных, как их мучают (::. Лучше защитите свой диплом по другой теме. Например по благоустройству Привокзальной площади, где бездомные устраивают ночлег. Позор перед гостями города,которые выходят из жд вокзала и все это видят Відповісти | З цитатою
Почему вместо?  (31.05.23 14:40): Зачем сносить уже имеющееся, тем более если это научная база университета?
Просто потому что застройщику на другом берегу так хочется?
Відповісти | З цитатою
Озвучьте экологическую часть  (31.05.23 14:38): Интересно, как предлагает молодая архитектор Е. Ковалева, генерировать морскую воду, чистить резервуары, куда сливать при замене и как очищать предварительно.
У нас ливневки не считают необходимым чистить, а тут столько природной органики и солей...
Відповісти | З цитатою
Краще по іншому  (30.05.23 09:23): Ввечері в парку Шевченка відпочивати неможливо. Ідіоти, які зробили з глушителів своїх авто вибухові звуки. Невже не можна це припинити? Відповісти | З цитатою
О.Бендер  (29.05.23 23:07): Может хотя-бы канатную дорогу отремонтировать сначала?
А чтобы сделать из Аквариума Океанариум есть простой способ - надо добавить воды...
Відповісти | З цитатою
Аквариум угробили  (26.05.23 10:02): https://www.gorod.dp.ua/news/212433

А теперь нам нужен целый Океанариум?
Відповісти | З цитатою
Ну такое  (26.05.23 09:59): Уже все забыли,что зимой писали,как без света у них всё гибнет?
Лучше напишите,кто выжил в Аквариуме?
Какой океанариум??О чём они бредят?
Відповісти | З цитатою
Может  (25.05.23 14:57): океанариум построить ближе к океану? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Андрій  (25.05.23 09:43): Дивна ідея. Острів це унікальна рекреаційна зона та місце відпочинку городян. Мінімум забудови, кафешек, станцій... Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті