Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
00:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська ОВА презентувала дитячу настільну гру «Безбар’єрність»

|«« «« »» »»|

Під час регіональної конференції «Безбар’єрна Україна» Дніпропетровська ОВА презентувала дитячу настільну гру. Вона – про безбар’єрність. Аби найменші мешканці області мали уявлення про це поняття.

«Безбар’єрність – це вже стиль життя. Це не лише про пандуси – хоча і про них теж! Це про рівні права і можливості. Піти до басейну чи музею без подолання «смуги перешкод» – попри інвалідність. Влаштуватися на класну роботу у будь-якому віці. Отримати якісну освіту, незалежно від місця проживання. Безбар’єрність стосується кожного і має бути всюди», – сказав начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Він зазначив, що на Дніпропетровщині розроблений план розвитку безбар’єрності, зокрема, освітньої, суспільної, економічної, фізичної, цифрової.

Начальник ОВА проголосив та підписав Декларацію про підтримку Національної стратегії із створення безбар’єрного простору до 2030 року. Стратегія прийнята за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

А ще Дніпропетровщина отримала друкований примірник «Довідника безбар’єрності». Це унікальне мультиформатне видання зі шрифтом Брайля, конгревним тисненням, QR-кодами на переклад українською жестовою мовою.

Загалом до конференції долучились і народні депутати, голови громад та очільники міст області, представники громадських організацій, люди з інвалідністю. На дискусійних панелях обговорювали впровадження безбар’єрності в усі сфери життя. Одна з таких – освіта.

«На конференції ми багато говорили про дітей. Саме для них розробили гру «Безбар’єрність». Є фішки, кубик, який потрібно кидати учасникам. Наприклад, один з ходів випадає на сільську будівлю без інтернету. Там позначка, що це не добре. Це – не безбар’єрність», – розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олена Кришень.

Гру планують випустити масовим тиражем та розповсюдити у дитячих закладах. Збираються розробити й онлайн-версію забавки.

Директорка регіонального центру «Інваспорт» Олена Зайцева опікується паралімпійцями та дефлімпійцями. Спортсменами, для яких також важлива безбар’єрність.

«Становлення спортивного руху людей з інвалідністю – це подолання бар’єрів. Важливо, аби країна стала комфортною абсолютно для кожного і кожної», – наголосила Олена Зайцева.

Конференції з безбар’єрності пройдуть в усіх регіонах України. Першими вже стали Дніпропетровська, Житомирська та Київська області.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті