Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
04:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света стали победителями Всеукраинского архитектурного конкурса

Днепровские мастера света стали победителями Всеукраинского архитектурного конкурса

Днепровская фирма «Эксполайт» займется преображением главной площади города Черновцы.

Городской сайт регулярно рассказывает о проектах и достижениях этой фирмы.

Очередным успехом «Эксполайта» стала победа во Всеукраинском конкурсе новых архитектурных идей. Конкурс был посвящен поиску инноваций для преображения центральной площади прекрасного города Черновцы.

Подробней о конкурсе и победе в нем рассказал основатель и арт-директор фирмы «Эксполайт» Николай Каблука:

«Наша команда Expolight перемогла у всеукраїнському архітектурному конкурсі на інноваційну реновацію центральної площі у Чернівцях.

У всеукраїнському архітектурному конкурсі зареєструвались 44 авторські колективи з Чернівців, Києва, Львова, Дніпра, Полтави, Харкова, Рівного, Івано-Франківська та інших міст.

На розгляд журі було подано 24 архітектурні проекти.

Працюючи над проєктом нон-стопом, днями, ночами, також і на вихідних, щоб вкластися в терміни, ми вклали у нього всю душу та весь свій досвід, щоб зробити це місце максимально комфортним та цікавим для мешканців та гостей міста.

Хочу більш детально розказати про наші фішки площі:

Оскільки Чернівці є перлиною Буковини, а її головним символом – бук, ми придумали зробити не просто опори зі світильниками, а символічну багатофункціональну скульптуру, і помістити всередину світильники з різними типами оптик, світильники з нашими кастомними тіньовими трафаретами, лазери, звукові колонки, відеоспостереження. Подібно деревам у лісі, вони і розташовані будуть нерегулярно та з різною висотою.

У вигляді голографічної проєкції ми оживимо на фонтані історично цінний для Чернівців пам'ятник, коли якийсь знаходився на площі — Пієту. Окрім того, у відповідний час на фонтані будуть з'являтися голографічні проєкції інших знакових для Чернівців місць. А за допомогою спеціального веб-додатку кожен зможе почитати більше про пам'ятки міста і запустити шоу на фонтані.

Також особливу увагу ми приділимо містам-побратимам. По площі ми розташуємо світлову бруківку - зірочки. Вони будуть розташовані хаотично, подібно зоряному сяйву. Чернівці - місто, яке швидко розвивається, тому завдяки такому нерегулярному розташуванню буде легко додавати нові зірочки. Також, відсканувавши QR код, можна буде потрапити у спеціальний веб-додаток, щоб дізнатися більше про міста-побратими Чернівців.

Для дітей ми створимо лазерну інтерактивну гру, у якій вони зможуть познайомитися з цікавими професіями. За основу ми знову взяли символічне для Буковини дерево - бук, тому професії будуть демонстрували листочки, вбрані у відповідні до спеціальностей атрибути. Дерево відображає зв'язок поколінь у часі, де листочки - це молоде покоління, за яким стоїть наше спільне майбутнє.

Також ми відтворимо силуети зруйнованих будівель інструментами доповненої реальності, щоб хоча б віртуально люди бачили їхню присутність.

Проєкт - грандіозний і вже один з наших улюблених. Так все і не розпишеш! Краще подивіться наш комплексний фільм, у якому розкриваються всі ідеї трансформації та переосмислення центральної площі Чернівців. В першій частині відео - архітектурна трансформація площі, в якій ми теж брали участь. Друга половина відео - вже про наші світлові рішення.

Для зручності ділюся також і посиланням на ютуб: https://youtu.be/5QCaowTsQcc».

Фото со страницы Николая Каблуки.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте