Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
13:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Допомагають ЗСУ та наближають Перемогу: мешканці Широківської громади плетуть маскувальні сітки

Допомагають ЗСУ та наближають Перемогу: мешканці Широківської громади плетуть маскувальні сітки

Мешканці Широківської громади Криворізького району організувалися, щоб допомагати ЗСУ. Ще з перших днів війни плетуть маскувальні сітки. Вже більше року збираються щодня, без вихідних. Навіть коли навколишні села потерпали від ворожих обстрілів. Майстрині впевнені: своєю працею роблять внесок у Перемогу.

«Зібралися, щоб допомагати нашим хлопцям. Ідея в мене з’явилася ще у перші дні війни. Тоді надіслала у соцмережі оголошення. Прийшло багато небайдужих мешканців. Нам виділили приміщення. З того часу працюємо без вихідних», – розповіла активістка Юлія.

У громаді сформувалася постійна команда небайдужих. Щодня приходять до 20 людей різного віку – від 30 до 70 років. Робили і «кікімори», й окопні свічки. Та вирішили зосередитись саме на маскувальних сітках.

«Часто люди приходять після роботи, завжди знаходять вільну хвилинку. Працюють на совість. У всіх є близькі, які зараз на фронті. В’яжемо з молитвою. Просимо у Бога, щоб хлопці повернулися живими», – поділилася Юлія.

Майстрині опанували різні техніки: плетуть «бантиками» та «змійками». Тканину фарбують власноруч. Підбирають кольори залежно від сезону. Улітку робили сітки яскраво-зеленими, а взимку – білими. Нині обирають «клаптики» трав’яного кольору, хакі, коричневого.

«Хлопці дуже вдячні, їм подобається. Спочатку брали на бліндажі, а зараз, щоб накривати техніку. Кажуть: сітки якісні, не відрізнити від заводських», – сказала дівчина.

Коли сусідні села громади потерпали від постійних обстрілів, майстрині продовжували працювати, щоб допомагати захисникам.

«Було гучно, лячно. Та ми не думали про це, все одно збиралися. Бо розуміли – а як же там нашим хлопцям?», – зазначила Юлія.

Замовлень багато. Запити отримують безпосередньо від військових або від волонтерських організацій. Юлія каже: плести будуть стільки, скільки потрібно.

«Ніколи не рахували, скільки вже сіток наплели. Не до цього. Та впевнена: наше село точно змогли би ними накрити», – каже дівчина.

Юлія впевнена: немає маленької допомоги. Кожен робить свій вклад у боротьбу з ворогом. Адже всі міста та села України – #МістаГероїв.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті