Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
03:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровській обласній психіатричній лікарні виповнюється 125 років

Дніпропетровській обласній психіатричній лікарні виповнюється 125 років

На початку 1897 року на станції Ігрень Катеринославської залізниці було розпочато будівництво клініки та ремісничо-землеробського поселення для душевнохворих пацієнтів.

Наразі Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги є однією із найстаріших та найбільших клінік цього профілю в Україні.

Її історія почалася 125 років тому із створення 12 однотипних будиночків, кожен з яких був розрахований на 10 пацієнтів. Один із таких будиночків був розрахований на жінок – у ньому були трохи комфортніші умови.

Першим головним лікарем та директором колонії Ігренської лікарні став Дмитро Федорович Рендовський.

До 1910 таких будівель було вже 19. Основою одужання була участь пацієнтів у трудовій терапії. До Жовтневого перевороту тут проходила лікування приблизно половина всіх пацієнтів цього профілю Катеринославської губернії.

До початку Другої Світової війни склалася основна структура та напрямки роботи лікарні. Докладніше про історію лікарні можна прочитати тут. На честь 125-річчя лікарні у Дніпрі проходить науково-практична конференція, про що голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів: «Долучився до науково-практичної конференції, присвяченої 125-річчю Дніпропетровської багатопрофільної клінічної лікарні з надання психіатричної допомоги. Протягом двох днів учасники обговорюватимуть питання, які нині є вкрай актуальними для України: психіатрична допомога військовим та цивільним під час війни, депресія, стресостійкість, сучасні світові тенденції розвитку психіатрії тощо. Участь у заході беруть кращі фахівці не лише Дніпропетровщини та всієї України, а й Сполучених Штатів Америки, Естонії, Литви.

Наш медзаклад, який відзначає своє 125-річчя, є провідною лікарнею з надання психіатричної допомоги людям: щомісяця кваліфіковану допомогу в ній отримує понад тисяча пацієнтів. Давня історія і традиції, професійні медики, сучасні практики та потужна матеріальна база – все це дозволяє Дніпропетровській багатопрофільній клінічній лікарні з надання психіатричної допомоги бути лідером у своїй справі. Привітав співробітників медзакладу з нагоди святкової дати». Ілюстрації з відкритих джерел.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті