Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
23:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Волонтери Кам’янського передали більш ніж півсотні авто для ЗСУ

Волонтери Кам’янського передали більш ніж півсотні авто для ЗСУ

З кінця лютого 2022 року в Кам’янському діє Центр допомоги та логістики «Паляниця», який займається допомогою вимушеним переселенцям. Коли діяльність Центру значно масштабувалася, його команда заснувала Благодійний фонд «Осоння України» та розширила напрямки допомоги.

Наразі Центр допомоги та логістики «Паляниця» продовжує свою роботу у напрямку допомоги переміщеним особам. А Благодійний фонд «Осоння України» повністю зосередився на допомозі Збройним силам України.

Захисники отримують від волонтерів найнеобхідніше: тепловізори, прилади нічного бачення, тактичні окуляри, лопати, пауербанки, планшети та телефони, лікарняні засоби, Старлінки, одяг та спальні мішки. Також одним з пріоритетних напрямків роботи фонду є забезпечення наших захисників автотранспортом.

На сьогоднішній день фондом «Осоння» для ЗСУ вже придбано 51 автомобіль, які купувалися в Німеччині, Молдові, Польщі, Україні. У цьому напрямку задіяно близько 40 волонтерів, які займаються пошуком машин, їх перегоном до України, ремонтом, обслуговуванням та іншими питаннями.

Як зазначає керівник фонду Олександр Крутько, всі придбані авто йдуть виключно на потреби ЗСУ. Кожна машина знаходиться на обліку і відслідковується: коли і за яку суму придбана, скільки грошей було витрачено на її доставку та переобладнання, в яку частину вона потім була відправлена. Діяльність фонду повністю прозора і його керівництво звітує за кожну витрачену гривню.

Підтримуючи цю практику, черговий звіт оприлюднив на своїй сторінці у соцмережах Олександр Крутько:

«Про гроші треба писати, без сором`язливості, відверто і прозоро. Отже, звідки гроші на всі ці машини. На зараз, 20.01.2023, 10:00. На закупку і логістику авто витрачено 153 620 євро. На ремонт і обслуговування цих авто витрачено 11 971,9 євро. Загалом витрачено 165 591,9 євро. Грошей отримано 114 966,3 євро – ваші донати, освітяни, спонсори бійців, самі бійці, волонтери. Різниця складає -50 625,6 євро. Це мої власні кошти».

Також Олександр Олександрович підкреслив, що всі отримані у якості донатів гроші розподіляються у фонді на всі три напрямки; машини для ЗСУ, допомога ЗСУ, допомога переселенцям.

«Напрямки системні, тому планування іде на кілька місяців вперед», - додав Олександр Крутько, наголосивши, що фонд з радістю прийме будь-яку допомогу від бажаючих.

Докладніше про роботу фонду можна дізнатись на його офіційному сайті https://osonnya.org.ua.





Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті