Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
01:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська ППО тестує нові технології боротьби з шахедами

Дніпровська ППО тестує нові технології боротьби з шахедами

Останній тиждень для Дніпропетровщини можна вважати рекордним за кількістю збитих «шахедів».

Наша ППО вчиться та вже навчилася з ними справлятися? Чого поки що не вистачає, щоб максимально захиститися від них?На ці запитання відповів голова штабу Ради оборони Дніпра Геннадій Корбан.

– Я вважаю, перш за все не вистачає технологій. І я буду відвертим: зараз ми запропонували нашим протиповітряним силам ознайомитися з деякими продуктами ізраїльських компаній, які саме заточені на збиття, посадку, виявлення ось цих літальних засобів, саме іранських «шахедів».

Тому вони зараз тестують різні пропозиції, які ми зробили їм – я не хочу відкривати деталей. Я сподіваюся, що загалом буде просування і в цій частині. Потрібно трохи почекати.

Крім того, впроваджуються інші технології, пов’язані з виявленням заздалегідь звукових хвиль, які видають «шахеди». Тому загалом можна заздалегідь виявити по звуку їх наближення до міста або до певної місцевості. Всі ці подібні технології — я без подробиць, але так, двома словами — зараз тестуються нашими протиповітряними силами, і ми співпрацюємо з ними на цю тему, і пропонуємо різні рішення.

Але останнє слово за ЗСУ, за ППО. Вони це використовуватимуть щодня і використовуватимуть це на практиці. Тому чекаємо на такі рішення, коли вони впровадяться. Сподіваюся, що найближчим часом це станеться.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті