Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
18:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі знову починають будувати космічні кораблі!

|«« «« »» »»|

«Ноосфера» проведе перші в Україні змагання з віртуального ракетомоделювання.

Шостий місяць в Україні триває жорстока війна. Але рано чи пізно, та прийде наша перемога і в Україні настане мир! І тоді весь світ знову заговорить про Дніпро як космічну столицю України.

З вірою в це ГО «Асоціація Ноосфера» розпочинає грандіозний конкурс із віртуального ракетомоделювання «Noosphere Space Games». У такому форматі він пройде вперше в Україні.

Про те, що це буде за конкурс, хто в ньому зможе взяти участь та що необхідно зробити, організатори розповіли таке:

«Відкрито реєстрацію змагання з віртуального ракетомоделювання Noosphere Space Games.

У країні триває війна, але ми не можемо залишити українських дітей без можливостей розвитку їх потенціалу. Завдяки цьому турніру ми хочемо показати молоді, як будуються космічні кораблі, закохати їх у космос.

Призовий фонд - $1000, участь безоплатна. Формат проведення змагань - онлайн.

Учасникам віком до 14 років потрібно буде:

Сформувати команду з 2-5 людей

Зібрати ракету в Kerbal Space Program

Вивести супутник на орбіту

Успішно повернутися на планету Кербін

Посилання на реєстрацію: https://noospherespace.games/

Аби забезпечити всім учасникам рівні можливості, детальні правила місії стануть доступні 27 липня.

У Kerbal Space Program гравці керують космічною програмою інопланетної раси Кербалів. У них є доступ до низки деталей для будівництва повністю функціонального космічного корабля, який літає за основами реалістичної аеродинамічної й орбітальної фізики. Можливості просто величезні. У грі можна запустити корабель на орбіту або за її межі, досліджувати супутники й планети, будувати бази й космічні станції. Одним словом, буде цікаво!

Організатори змагань - громадська організація «Асоціація Ноосфера» і Федерація ракетомодельного спорту України».

А кілька днів тому Інжинірингова школа Ноосфери знайомила із космічною програмою кебралів. Отримані знання учасникам зустрічі стануть у пригоді на майбутніх змаганнях!

Докладніше про це розповіли на Кафедрі космічних інформаційних технологій ДНУ імені Гончара:

«Минулого четверга Інжинірингова школа Noosphere знайомила дітей з космічною програмою кербалів. Отримані знання знадобляться на змаганнях Noosphere Space Games. Місія здійснена!

Відкрив захід Юрий Ткачов, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри космічних інформаційних технологій ДНУ. Це був космічний воркшоп про будову ракети, орбіти, супутники, аеродинаміку, системи рятування — про складні речі на порівняннях та звичайних повсякденних прикладах.

Після теорії — цікава практика. Максим Сіренко, аспірант, член команди проєкту «Студентська ракета» і досвідчений гравець у Kerbal Space Program, покроково розповів про основи гри. Він зібрав ракету з нуля, запустив її на орбіту в 700 000 кілометрів і повернув пілота на землю неушкодженим. Не тільки конструював і керував, але й пояснював свої дії та давав поради.

Підбиваючи підсумки, Макс сказав, що в цьому немає нічого надскладного! Головне — бажання розбиратися, вчитися й експериментувати».

Gorod.dp.ua на Facebook.


чел  (26.07.22 14:47): Раньше люди как то видели разницу между детскими играми и реальным делом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті