Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
08:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кривому Розі затримали агента ФСБ, який коригував ракетні удари

У Кривому Розі затримали агента ФСБ, який коригував ракетні удари

У Кривому Розі затримали агента ФСБ. Ним виявився посадовець одного із найпотужніших промислових гігантів регіону. З початку повномасштабної агресії Росії чоловік збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні.

Чоловік передавав через «Telegram» скріншоти Google-картки з мітками локацій розміщення військових об'єктів, розташування військовослужбовців та техніки ЗСУ на території Кривого Рогу. Також агент переправляв агресорам матеріали прихованої фото- та відеозйомки розташування та зовнішнього вигляду об'єктів, інформацію про результати вже скоєних обстрілів об'єктів критичної та цивільної інфраструктури – аеропортів, мостів міста та області. Отриману інформацію ворог використав для проведення масованих обстрілів.

Перевіряється причетність фігуранта до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту 10 березня.

Чоловік потрапив у поле зору російських спецслужб як активний користувач анонімних телеграм-каналів та заборонених в Україні соцмереж. На цих ресурсах він публічно закликав підтримати загарбників та виправдовував їхні злочини.

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога. Під час обшуків за місцем проживання злочинця правоохоронці виявили засоби зв'язку, які він використав для комунікації зі своїм російським куратором. У листуванні знаходяться факти отримання агентурних завдань та звіти про їх виконання.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті