Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скандал у Дніпрі: лікарню Мечнікова хочуть перетворити на університетську клініку

Скандал у Дніпрі: лікарню Мечнікова хочуть перетворити на університетську клініку

Міністерство охорони здоров'я виступило з ініціативою щодо передачі Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечнікова з обласного підпорядкування до міністерського з подальшою реорганізацією.

Нагадаємо, що лікарня Мечнікова – найбільший та найстаріший медичний заклад нашої області. Особливо важливою є успішна робота цієї лікарні у воєнний час. Тут щодня рятують сотні поранених українських військових та мирних жителів, які постраждали від обстрілу окупантів.

Тим несподіванішою стала новина, якою поділився заступник головного лікаря лікарні Мечнікова Олександр Толубаєв. Він опублікував лист із Міністерства охорони здоров'я України. У ньому пропонує передати лікарню із балансу Дніпропетровської облради на баланс міністерства. І реорганізувати Мечнікова до університетської лікарні, оскільки у міністерстві задумали створити в Україні мережу вузівських клінік.

Цю новину Олександр Толубаєв прокоментував таким чином:

«Війна знімає маски. І з ворогів і з друзів. Наче оголений нерв, назовні всі чесноти й підлості.

І доки лікарі, медсестри й санітарочки Лікарні Мечникова тримають свій фронт щодня і щоночі, є ті, хто вважає можливим реформувати потужну лікарню під час активних бойових дій. Реорганізувати в університетську клініку, прикриваючись благими намірами "покращення, удосконалення та ін."

Передати з комунальної власності Дніпропетровської обласної ради до Міністерства охорони здоров'я. Які подальші плани - запитайте у замовників цього дійства. Дуже ласий шматок землі в центрі великого міста, від якого вже і так декілька разів "надкусювали" різними рішеннями міськради.

Ми відстоїмо свою лікарню будь-яким законним способом.

ПРОСИМО МАКСИМАЛЬНОГО ПОШИРЕННЯ І РЕАКЦІЇ ГРОМАДИ НА ДІЇ КЕРІВНИЦТВА ОБЛАСТІ І МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ».

Окрім інших, цю новину прокоментував міський голова Дніпра Борис Філатов. Він заперечує причетність мерії до цієї ініціативи:

«Держите, пжслт, язык за зубами и нервы в порядке.

И ещё раз перечитайте собственный текст.

При чем здесь горсовет к тому, что вашу больницу хотят передать из облсовета в МОЗ?

Не упоминайте, пжлст, горсовет всуе и без повода. Особенно в разрезе каких-то «земельных решений», который к ситуации не имеют никакого отношения.

Решайте свои проблемы самостоятельно, без ненужных истерик и не впутывая городские власти, которые не имеют никакого отношения ни к Вам, ни к Сергею Анатольевичу, ни к вашей больнице, ни к вашим проблемам, ни к вашей безудержной саморекламе».

Не залишився осторонь і голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, який написав:

«Сьогодні надвечір отримав листа від Міністра охорони здоров’я з пропозицією розглянути можливість передачі

Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова зі спільної власності територіальних громад в підпорядкування Міністерству охорони здоров‘я.

Об 11 годині збираю нараду, на яку запросив Сергій Риженко. Будемо розбиратися і давати відповідну оцінку проханню, яке надійшло з МОЗу.

Моя офіційна позиція: вважаю, що медзаклад має й надалі залишатися у спільній власності територіальних громад.

Лікарня Мечникова - провідний заклад, про який знають далеко за межами України. Там працюють професійні, досвідчені медики, які врятували десятки тисяч життів. Свою відданість справі, мужність та стійкість колектив довів не словами, а реальними вчинками.

Тому прошу всіх утриматися від емоційних висловлювань щодо даного питання, попередніх оцінок та не робити ніяких зайвих заяв. Це не тема для «хайпу».

Сьогодні з цього питання в облраді має відбутися велика нарада. Про його підсумки Міський сайт розповість згодом.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Виталий  (01.07.22 22:21): А, вообще, в стране нужно менять власть. Нужны перемены. Уберут Рыженко, поставят такого же " Рыженко". А чем Филатов лучше Рыженка? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Виталий  (01.07.22 22:14): Больница Мечникова - это рассадник коррупции и взяточничества. Сейчас Рыженко и Ко. будут придумывать все что угодно, лепить отмаски, чтобы не отдать больницу в другую собственность. Потому - что больница их кормушка. 3882 Відповісти | З цитатою
Наталія  (24.06.22 08:54): Вважаю що медзаклад має і надалі залишатися у спільній власності територіальних громад.Реформа лікарні незробе ії кваліфікованіше ніж вона є.А бажаючих розвалити лікарню та забрати землю дуже багато.Так у Дніпрі дуже багато лікарень розвалених після реформи.Тепер черга дійшла до Мечникова.Це в той час коли в Україні йде війна. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Павел  (23.06.22 16:20): Качественные медицинские услуги равно как и доступность будет только у людей с полным карманом. Нужны реформы, перемены. А для этого надо ходить на выборы. Відповісти | З цитатою
МСЕК  (23.06.22 12:55): При больнице Мечникова есть такая "замечательная" организация - МСЕК.
Нет денег - нет положенной инвалидности!!!
Відповісти | З цитатою
Lora  (23.06.22 12:48): Очень бы хотелось, чтобы Сергій Риженко рассказал как его сотрудники выдают из рефрижераторов тела погибших защитников нашей страны!
Мои знакомые приехали из Полтавской области за останками погибшего брата. Три часа ждали пока толстые тетки на "рецепшине" с недовольным видом выпишут им документы. А затем их начали посылать от одного рефрижератора к другому. Пока не дали взятку 500 грн., волокита не остановилась!!!
Відповісти | З цитатою
Правда  (23.06.22 11:19): Спецы там и правда высокого класса, но если ты не военный, а обычный житель, то тебя там разденут до гола. Поборы везде, даже санитарки НЕ ПОДОЙДУТ если не дашь 20грн. Поэтому совершенно все равно, в чьем подчинении будет больница. Рыжего ненавидит даже персонал, его давно надо гнать от туда. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Санитар морга  (22.06.22 14:10): Наконец-то, в Днепре покончат с рыженковщиной, поборами и взятками в больнице и у нас появится современная университетская клиника, а не кубло несостоявшегося мэра - политпроститутки! Відповісти | З цитатою
Хм  (22.06.22 12:09): да пошлите их науй!
Война в стране а они чинуши всё думают а как бы чего урвать то ли бабла то ли должностей для своих???!!!
Бл!!!
На фронт делягу!!!
Я так думаю???!!!
И навряд ли я ошибаюсь???!!!
Відповісти | З цитатою
не вася  (22.06.22 11:37): Видать этому Ляшку стало нечего красть после Ковида, так оно решило наложить лапу на чужое. А пусть напишет - к каким положительным изменениям для днепропетровцев это приведет? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті