Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
05:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Українців просять допомогти збирати докази воєнних злочинів РФ

Українців просять допомогти збирати докази воєнних злочинів РФ

Вся країна обороняється, відбиває атаки ворога і допомагає потерпілим, а ще - збирає докази варварської агресії Російської Федерації та її воєнних злочинів. Бо для кожного з нас справедливе покарання ворога так само важливе, як і перемога.

"І ми вдячні громадським і приватним ініціативам, лідерам думок і фахівцям за створення таких каналів комунікації. Однак вся важлива інформація про злочини ворога має бути акумульована і задокументована правильно. Для цього в нас існує єдиний ресурс - warcrimes.gov.ua. Це своєрідний доказовий хаб, з яким працюють всі правоохоронні і державні органи.

Офіс Генпрокурора продовжує виконувати координаційну роль і в умовах воєнного стану. На цій платформі ми об’єднуємо зусилля правоохоронців, експертів, представників громадських і міжнародних організацій, журналістів і всіх, хто хоче допомогти і фіксує звірські вбивства мирних громадян та інші злочини Російської Федерації на нашій землі" - повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Для того, щоб зібрана інформація згодом змогла бути використана Офісом Генпрокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі й в українських судах, а також під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів, її необхідно відповідально і кваліфіковано зібрати і оформити згідно з міжнародно визнаними стандартами.

Ці докази також будуть використані Міністерством закордонних справ у Міжнародному суді ООН, Міністерством юстиції в Європейському суді з прав людини.

На сайті платформи покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини РФ.

Дотримуючись її, кожен зможе зробити великий вклад у нашу спільну перемогу і на юридичному фронті.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті