Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
09:35

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как на Днепропетровщине помогают больным ВИЧ-инфекцией?

Как на Днепропетровщине помогают больным ВИЧ-инфекцией?

1 декабря – Всемирный день борьбы со СПИДом.

Диагноз ВИЧ всегда вызывает стресс. Однако, благодаря развитию медицины, заболевание, которое ранее было смертельным, сейчас перешло в разряд хронических.

Пациенты с вирусом иммунодефицита человека, могут прожить долгую жизнь, если они вовремя начнут прием лекарств и будут следовать указаним врачей. В этом случае ВИЧ-инфекция не будет прогрессировать и не перейдет в стадию СПИДа. Общество может помочь таким пациентам, разрушая предрассудки, дестигматизируя диагноз и не подвергая преследованиям взрослых и детей со статусом ВИЧ+.

Как в нашей области помогают больным ВИЧ-инфекцией, Городскому сайту рассказала начальник управления в Запорожской области Восточного межрегионального департамента НСЗУ Наталия Шулика.


- Як держава допомагає пацієнтам, які мають діагноз ВІЛ або СНІД?

- Люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією, мають можливість отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій на усіх рівнях медицини.  В нашій області 42 заклади надають допомогу пацієнтам за пакетом «Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ (та підозрою на ВІЛ)» , з них 10 – медзаклади, які працюють у Дніпрі.

Тестування на ВІЛ можна безоплатно пройти у свого лікаря, з яким укладена декларація. Або у закладах, які мають договір з НСЗУ на діагностику, лікування та супровід людей з ВІЛ. Антиретровірусні препарати в Україні є доступними для кожної людини з ВІЛ - їх можна отримати безоплатно у повному обсязі.

- Які медичні послуги передбачені для пацієнтів з ВІЛ-інфекцією в рамках пакету?

- Послуга за пакетом «Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ (та підозрою на ВІЛ)» надається амбулаторно. Отримати її пацієнт може за  направленням лікаря, з яким уклав декларацію, за направленням лікуючого лікаря, або звернувшись самостійно без направлення до закладу, який має відповідний договір з НСЗУ. Організація надання допомоги передбачає:

  • тестування на вірус імунодефіциту людини (ВІЛ);
  • проведення необхідних лабораторних досліджень, зокрема: загальний аналіз крові; загальний аналіз сечі; вірусне навантаження ВІЛ в плазмі крові, у ВІЛ позитивних осіб, які отримують лікування антиретровірусними препаратами; виявлення нуклеїнових кислот (провірусна ДНК або РНК ВІЛ-1) у дітей, які народилися від ВІЛ позитивних матерів віком до 18 місяців та інші дослідження;
  • призначення антиретровірусної терапії (АРТ);
  • скринінг на поширені психічні розлади;
  • забезпечення безперервності та ефективності лікування пацієнтів, відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я та інше.

Якщо пацієнт з ВІЛ потребує стаціонарного лікування, то за направленням лікаря він також отримає цю послугу безоплатно в межах Програми медичних гарантій в закладах, які мають договір на стаціонарне лікування. Адже у пакет послуг також входить направлення за потреби на отримання спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги чи на інші медичні послуги, яких потребує пацієнт.

- Як можна оцінити ризик інфікування ВІЛ в нашому регіоні?

- За оцінкою ВООЗ, Україна продовжує залишатись регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Центральній Європи та Східної Азії. Незважаючи на те, що тестування та лікування є безоплатними, згідно з дослідженням «Індексу стигми людей з ВІЛ в Україні», 68% пацієнтів з ВІЛ-інфекцією зволікають з початком лікуванням. Щотретій залишається поза межами медичного нагляду. Тестування на ВІЛ входить в гарантований державою пакет послуг і доступне через сімейних лікарів. Отже,безоплатний тест може дати шанс вчасно розпочати лікування і жити повноцінним життям.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте