Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
14:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі стартував фестиваль сучасного театрального мистецтва «КУТ – 30»

У Дніпрі стартував фестиваль сучасного театрального мистецтва «КУТ – 30»

З 29 вересня по 3 жовтня у Дніпровському Академічному театрі драми та комедії проходитиме перший Всеукраїнський фестиваль «КУТ – 30», який присвячено річниці незалежності України. До Дніпра приїхали театральні колективи з Києва, Одеси, Івано-Франківська та Северодонецька. Це перший подібний захід, присвячений темі сучасної української драматургії.

Українські драматурги підіймають питання незалежності, національної ідентифікації, трансформації театру протягом років незалежності.

Директор та художній керівник Дніпровського Академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний каже: нині вистави українських режисерів відомі у всьому світі. Фестиваль же має на меті популяризувати творчість драматургів і на теренах нашої країни.

«Такий масштабний захід, як фестиваль «КУТ – 30» покликаний просувати сучасний український театр. Також він дає гарну нагоду театральній спільності спілкуватися, обмінюватися досвідом. Звісно ж, мова йде і про підвищення рівня українського суспільства. Ми хочемо показати глядачеві, що за 30 років незалежності в нас з’явилося своє театральне обличчя», – поділився Директор та художній керівник Дніпровського Академічного театру драми та комедії Сергій Мазаний.
Відкрила фестиваль вистава театру ДРАМіКОМ «Саша, винеси сміття» за п’єсою відомої української драматургині та режисерки Наталі Ворожбит. А протягом наступних днів глядачі зможуть насолоджуватися виставами Франківський драмтеатр, Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька та Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

«Така подія в культурному житті людей – унікальна. Її навіть можна назвати не лише театральною, але й суспільною. Тому, що культура та мистецтво – це те, що робить нас людьми», – сказав головний режисер Дніпровського Академічного театру драми та комедії Антон Меженін.
Крім постановок у програмі фестивалю є і щоденні майстер-класи з анімації предмету, постановки голосу, пластики, танцю та степу від учасників, режисерів і акторів театрів. Всі бажаючі також можуть долучитися до онлайн-перегляду вистав. Посилання можна знайти на сайті Дніпровського Академічного театру драми та комедії.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Театральная.  (02.10.21 22:12): Вчера были на спектакле "Демоны" одесского театра. Это УЖОС! Курение на сцене, дым в зале. Матерщина. Очень сложно назвать это культурным мероприятием. Наверное. надо внимательнее отбирать фестивальные спектакли. Зал заполнен битком в период карантина. И еще и студентов несовершеннолетних на такое позорище привели... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті