Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі бездомних людей повертають у соціум: стимулюють заробляти й розпоряджатися грошима

У Дніпрі бездомних людей повертають у соціум: стимулюють заробляти й розпоряджатися грошима

Дніпро у реформуванні соціальної сфери сьогодні попереду багатьох територіальних громад. Міністерство соціальної політики визнає її організацію кращою в країні по всіх напрямках. Один з них – турбота про бездомних. Для людей, які опинилися на вулиці, це час для адаптації в нормальному середовищі, поновлення розірваних соціальних зв’язків.

З минулого року притулок для бездомних у Дніпрі переїхав з тісного й малопристосованого приміщення в окремий будинок на околиці міста загальною площею понад 500 м. кв. Тепер тут може розміститися одночасно 60 чоловік – втричі більше, ніж у колишньому приміщенні. Замість одного спільного санвузла з душовою кабіною тепер сім роздільних душових і стільки ж убиралень. Є ізолятор, медичний кабінет, кухня, де увечері роздають гарячі страви, банк уживаного одягу, пральна машина, чого раніше не було.

«Місця перебування безхатьків нам підказують громадські активісти та благодійники, з якими ми тісно співпрацюємо, – розповідає директор відділення міського центру соціальної допомоги Максим Єрьоменко. – За вказаними адресами раз на тиждень, по середах, а не раз на місяць, як було раніше, виїжджає патруль у складі соцпрацівника, фельдшера та дільничного інспектора. Вони проводять бесіди з безпритульними, збирають дані про них, пропонують пережити кризу в нашому відділенні. Якщо людина погоджується з цими умовами, привозимо її сюди, а ні – даємо пам’ятку, де нас можна знайти. Взимку у нас всі місця зайняті. А на вулицях тепер практично немає безпритульних».
Працівники закладу допомагають безпритульним у відновленні документів та отриманні реєстрації місця проживання за юридичною адресою закладу. А також займаються пошуком родичів, працевлаштуванням через центри зайнятості. Вчать навіть розпоряджатися грошима і робити покупки у магазині. Когось влаштовують у гуртожитки, когось – до інтернатних установ системи соціального захисту населення. У центрі можна залишатися до півроку.

У міському центрі соціальної допомоги, до складу якого входить притулок, є також відділення соціально-трудової реабілітації для людей з інвалідністю, де їх навчають шити. Учні відділення за власної ініціативи шиють для мешканців притулку флісові шапки, чоловічу нижню білизну, хустинки, багаторазові маски для обличчя. У майбутньому в притулку з’являться теплиця, спортзал, бібліотека.

Наразі в Україні діє 101 заклад для бездомних. За минулий рік понад 27 тисяч безхатьків знайшли у них ту чи іншу підтримку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Елена Александровна  (11.09.21 10:10): почему не практикуется передача бездомных в благополучные семьи, в которых эти несчастные могли бы получать и кров над головой, и пищу, и возможность посильного участия в жизни семьи? Відповісти | З цитатою
Ковид-19 (Дельта)  (11.09.21 00:09): Я приду порядок наведу, не будет никого, ни бездомных, ни домных, но я не Дельта, я Вакцина, ахахахах. Відповісти | З цитатою
Жительница Днепра  (10.09.21 21:23): А куда обращаться? у нас во дворе на мусорнике живут бомжи. Відповісти | З цитатою
Наблюдатель  (10.09.21 18:40): А через полгода снова марш на улицу? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті