Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З початку року «Дніпрогаз» повірив 7 тис. лічильників

З початку року «Дніпрогаз» повірив 7 тис. лічильників

Спільно з представниками ДП «Дніпростандартметрологія» спеціалісти АТ «Дніпрогаз» провели повірку більше 7 тисяч побутових лічильників газу. Близько 30% приладів були визнані непридатними через невідповідність вимірювальних характеристик.

За результатами роботи, з початку 2021 року майже 2 тис лічильників, а це близько 30% від загальної кількості повірених приладів, були визнані непридатними до подальшого використання. Процедура повірки, передбачена чинним законодавством, дозволяє споживачам отримати достовірний облік газу та забезпечує нарахування за коректні обсяги використаного енергоресурсу.

«Повірка приладів виявляє похибки обліку газу, тому в її проведенні зацікавленні як клієнти, так і газорозподільне підприємство, - зазначає головний метролог АТ «Дніпрогаз» Олег Петрик. – Під час перевірки комісія часто виявляє факти пошкодження лічильників та несанкціонованого втручання у роботу вимірювального пристрою. Цьогоріч встановлено 115 таких випадків».

У залежності від вимог заводу-виробника, лічильники необхідно повіряти кожні 5-8 років. Періодична повірка виконується за рахунок коштів, передбачених у тарифі за доставку газу. Дотримання строків повірки відслідковує Оператор ГРМ. Однак споживач також має стежити за достовірністю обліку, а за наявності нарікань на роботу приладу - звертатись до відділу обслуговування побутових лічильників АТ «Дніпрогаз».

Нагадаємо, що згідно з Кодексом газорозподільних систем, споживач несе відповідальність за збереження та цілісність лічильника газу та пломб на ньому. У разі виявлення фактів пошкодження приладу обліку з метою несанкціонованого відбору газу, порушники повинні будуть сплатити збитки, завдані газорозподільній компанії.

Окрім суми збитків, порушнику доведеться також сплатити всі послуги з відключення/ відновлення газопостачання та вартість самого лічильника разом із монтажними роботами.

АТ "Дніпрогаз" вкотре нагадує, що за чинним законодавством, споживач газу повинен надати доступ представникам газової компанії до лічильника, після пред’явлення ними відповідних службових посвідчень та не перешкоджати роботі фахівців компанії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Tana  (23.06.21 22:20): Газотвари... 30 процентов бракованных! Так это ж ваши установленные счётчики! Хорошенький навар получается! Почему счётчики воды нормально считают по 15 лет? А тут третья часть- брак! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Саша  (23.06.21 20:14): Если 30 процентов с 7 тысяч проверенных не годных то сколько по итогу интересно если все проверят? Не кажется ли Вам господа и дамы с днепрогаза что как то очень много? Відповісти | З цитатою
Евгений  (23.06.21 16:39): засранцы... отключают в домах газ под видом ремонтных работ... и включают мороз, - это мол не из-за должников, по итогу страдают даже те кто реально переплачивает за не платящих соседей. На мой вопрос как может семья из 2-х человек с одной только печкой нагнать 37 кубов, жмут плечами... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Димка  (23.06.21 16:10): Я тоже жертва беспредела. Накануне звонили, говорят "завтра у вас поверка счетчика. с 9.00 до 16.00. Быть дома". Взял отгул, весь день просидел дома, в 16.20 звонок по телефону: мы сегодня не успели. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ну да, ну да...  (23.06.21 15:45): "АО "Днепрогаз" в очередной раз напоминает, что по действующему законодательству, потребитель газа должен предоставить доступ представителям газовой компании к счетчику, после предъявления ими соответствующих служебных удостоверений и не препятствовать работе специалистов компании."

а что делать, когда эти самые "представители" начинают беспредельничать в квартире или доме? методы развода откровенно бандитские, о чем уже снято-переснято сюжетов по ТВ
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті