Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
23:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 12 млрд грн ковідного фонду залишились невикористаними

Майже 12 млрд грн ковідного фонду залишились невикористаними

11,9 млрд грн з Фонду боротьби з COVID-19 станом на 1 січня 2021 року не використані.

Переважно, через неналежну координацію дій Уряду на боротьбу з пандемією. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан в ефірі телеканалу «Прямий».

«Нагадаю, що Фонд був створений у квітні минулого року і становив 78,4 млрд грн. З них залишились невикористаними 11,9 млрд грн. Це дуже велика сума. Фактично, з 37-ми бюджетних програм нереалізованими в повному обсязі залишились 32», − зазначив Валерій Пацкан.
Голова Рахункової палати акцентував увагу на чотирьох програмах, за якими були не використані найбільші суми коштів Фонду. Зокрема, 1,4 млрд грн – МОЗ, реалізація програми державних гарантій медичного обслуговування населення (додаткове фінансування); 4,7 млрд грн – Мінсоцполітики, надання Пенсійним фондом одноразової допомоги особам, які можуть втратити доходи у разі заборони їх діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів; 2,1 млрд грн – МОЗ, забезпечення готовності та реагування системи громадського здоров'я на спалахи COVID-19, забезпечення засобами індивідуального захисту; 1,2 млрд грн – Мінекономіки, надання одноразової матеріальної допомоги суб'єктам господарювання на період здійснення обмежувальних заходів.

На його думку, серед причин невикористання коштів основною була неналежна координація дій Уряду, а також непослідовні і несвоєчасні рішення.

«Йдеться про передчасні рішення Уряду про виділення коштів, як наслідок − майже чверть від суми загального обсягу Фонду – 19 млрд грн – були перерозподілені. Непослідовні та несвоєчасні дії уряду щодо виділення коштів. Спочатку Кабмін виділяє 35 млрд грн на дороги, потім 8,8 млрд грн забирає. 1 млрд на експрес-тести і 900 млн грн на кисень виділяють аж у листопаді, і залишається 2 місяці до кінця року. Освоїти ці кошти нереально, бо треба підвести кисень до ліжок, провести всі необхідні роботи», − зазначив Валерій Пацкан.
Він також підкреслив, що цьогоріч Рахункова палата проведе аналіз використання у 2020 році коштів, спрямованих на боротьбу з COVID-19.
Gorod.dp.ua на Facebook.


..  (03.02.21 10:39): Всм 12млрд? Поделить не смогли? Очень плохо работаете Відповісти | З цитатою
щщ  (02.02.21 15:46): Заболела ,позвонила семейному врачу, спросила о беплатном анализе .Врач сказала, что бригады по забору проб на дому расформированы,нет финансирования. Делать анализ за свои не могу.Вот вам и уменьшение заболеваемости. Відповісти | З цитатою
Ника  (02.02.21 14:08): А люди за свои лечатся. Відповісти | З цитатою
хм...  (02.02.21 10:37): выделили 74 млрд. 12 млрд не потратили. Получается, что потратили 62 млрд и из них только 2,1 млрд на "обеспечение готовности и реагирование системы общественного здоровья на вспышки COVID-19, обеспечение средствами индивидуальной защиты"?
Ещё раз: из 62 млрд по назначению потрачено 2.1 млрд. Где, при ком и в какой стране вы видели подобный дерибан? И это во время пандемии! Настоящих барыг видите или всё ещё нет?
Відповісти | З цитатою
Шпульман  (02.02.21 10:10): Не пегеживайте, Зеленшухер и Слуга олигарха освоят. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті