Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
03:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники Дніпропетровщини повернулися з Чорнобильської зони до дому

|«« «« »» »»|

Сьогодні у рятувальників Дніпропетровщини та їх родин – свято. До дому повернувся зведений загін, який допомагав гасити пожежі в Чорнобильській зоні.

Зведений загін перебував на гасінні лісових пожеж з 14 до 30 квітня, з ротаціями, і саме сьогодні завершилась найдовша з них.

Вогнеборці працювали майже цілодобово, в складних умовах, тому довгоочікуване повернення в гарнізон стало для усіх справжнім святом. Очолив зведений загін пожежних Дніпропетровщини - особисто начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Андрій Кульбач.

Ще 14 квітня перші вогнеборці відбули до Київської області з метою надання допомоги пожежно-рятувальним підрозділам у гасінні лісової пожежі на території Зони відчуження зоні безумовного (обов’язкового) відселення Головним управлінням ДСНС України у Дніпропетровській області, у складі 6 одиниць пожежної техніки та 32 чоловік особового складу.

У зв’язку з ускладненням оперативної обстановки, 18 квітня 2020 року, додатково посилено зведеним загоном Головного управління у складі 32 одиниць техніки та 120 чоловік особового складу. Таким чином загальна чисельність сил та засобів Головного управління складала 38 одиниць техніки та 152 чоловіка особового складу, які протягом 16 діб (з 14 по 29 квітня 2020 року) здійснювали гасіння цієї лісової пожежі.

Протягом усього періоду для заміни особового складу здійснено 5 ротацій. Загалом, до гасіння вищезазначеної лісової пожежі, від Головного управління залучено (з урахуванням проведених ротацій) 298 чоловік особового складу та 38 одиниць пожежної, спеціальної та допоміжної техніки.

За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації пожежі в Чорнобилі, зразкове виконання службового обов’язку, 26 квітня 2020 року Голова держави Володимир Зеленський нагородив медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня:

  • МІХЄЄВА Дениса Андрійовича – начальника чергової зміни 8 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, капітана служби цивільного захисту;
  • ВІТКОВСЬКОГО Артема Андрійовича – начальника караулу 58 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, капітана служби цивільного захисту.

Сьогодні для пожежних влаштували справжнє свято та сюрприз: на території 8 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС області на них чекали рідні, колеги, ветерани, бурхливі оплески, обійми та сльози радості.

Символічно, що саме з цього місця, у 1986 році, для ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбув зведений загін пожежних Дніпропетровщини. І сьогодні ветерани пригадали ці відчуття та побажали хлопцям міцного здоров’я.

Нехай рятувальники завжди повертаються до дому з перемогою!

Gorod.dp.ua на Facebook.


вася  (12.05.20 13:29): начальство наградили,а ребятам по кульку семечек,молодцы Відповісти | З цитатою
Василиса  (07.05.20 15:31): Спасибо за мужество! Відповісти | З цитатою
Павел Днепр  (01.05.20 10:53): Как подожгли так Киевляне , а как тушить , дышать радиоактивной гарью так наши должны. Відповісти | З цитатою
Главупырь  (01.05.20 07:28): Молодцы. Смелые люди. Горжусь нашими спасателями и пожарными Відповісти | З цитатою
Житель Д  (01.05.20 00:05): Красавцы! Но жителей города колонной с сиренами и скорой перепугали! Не надо так делать. Відповісти | З цитатою
111  (30.04.20 22:49): Молодцы..!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті