Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
08:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ІТ-сервіси для дніпрян: що було зроблено у 2019 році

ІТ-сервіси для дніпрян: що було зроблено у 2019 році

Дніпровська міська рада активно впроваджує електронні сервіси та займається їх розвитком.

На цьому на пресконференції 20 січня наголосила директорка департаменту інформаційних технологій Альона Чуєва.
«Основні cервіси можна переглянути на сайті міської ради Дніпра, де є два головні розділи: «Відкрите місто» та «Послуги для мешканців». Так, з’явилась можливість записатись у режимі онлайн на екскурсію до будівлі ДМР, відвідати сесію міської ради та подати звернення до міської ради в електронному вигляді в розділі «Звернення громадян»», – розповіла Альона Чуєва.
Сервіс mapa.dniprorada.gov.ua. вже має 32 розділи і до нього постійно додаються нові. Наприклад, містяни можуть відстежити в електронному додатку рух транспорту і навіть записати дитину в один зі 105 гуртків. Заявка батьків відразу потрапить на розгляд до департаменту гуманітарної політики. Можна таким чином звернутися до них і зі скаргою.
«Можна сміливо констатувати: електронний сервіс значно полегшив зв'язок мешканців з міською владою. Дніпро посідає п'яте місце в рейтингу прозорості серед ста міст України, друге місце у рейтингу «ProZorro», входить у топ-10 рейтингу прозорих закупівель. Ми єдине і перше місто, яке затвердило концепцію електронної демократії», – додала директорка департаменту.
У місті також працює Ситуаційний центр. До нього підключено понад 1200 камер, які допомагають правоохоронцям при розкритті правопорушень. Кожен мешканець може безкоштовно скористатися їх записами. Водночас у рамках програми «Безпечна школа» у деяких навчальних закладах встановлені системи контролю, які дозволяють обмежувати доступ сторонніх осіб.

Дніпро – єдине місто, де співробітники Ситуаційного центру оперативно наповнюють додаток «Waze», через який доступна інформація про перекриття вулиць або аварії.

Для вдосконалення системи взаємодії між владою міста і підприємцями у Дніпрі створено інформаційний веб-ресурс «Бізнес-простір».

Довідка:
Департамент інформаційних технологій Дніпровської міської ради створили у 2018 році. Він займається впровадженням і розвитком електронних сервісів ДМР, які спрощують комунікації між мешканцями та міською радою; забезпечує експлуатацію телекомунікаційної системи Дніпровської міської ради та є співвиконавцем заходів програми «Безпечне місто» щодо впровадження системи відеоспостереження на вулицях Дніпра.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:


...  (21.01.20 09:11): Раньше напротив ДАФИ была оборудованная остановка и табло где видно было через сколько маршрутка будет на остановке. Можно было спрятаться от дождя или снега, остановку снесли а табло только для троллейбусов... Теперь это называется "забота о людях". А зачем нужно было менять остановки по пр.Петровского, рядом были остановки и трамвая и маршрутки (что раньше подъехало) перенесли - и снова забота. На авиационной оборудованная остановка где трамвая ждут, а маршрутку ждут на проезжей части за перекрестком под открытым небом... С какими мозгами это придумывали? И обращения на горячую линию горисполкома остаются без результата,,, Відповісти | З цитатою
София  (21.01.20 01:28): Несколько дней наблюдаю, что электронная система"Табло" на разных остановках электротранспорта не работает. Автоматизированную систему (хотя табло далеко не на всех остановках!) только внедрили в прошлом году. И что? Городская автоматизированная система управления лифтами в режиме реального времени не работает. В лифтах отсутствует связь с диспетчерской. А ведь раньше-то была. Это прямое нарушение техники безопасности. Электронная система проезда в маршрутках так и не заработала. Да и реально работает далеко не в каждом троллейбусе или трамвае. И этот список необходимых электронных автоматизированных систем можно долго продолжать. Так что, с электронными сервисами также "успешно", как и со всем остальным. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті