Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 05 червня 2024
02:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА нагородили кращих молодих вчених області

|«« «« »» »»|

У Дніпрі нагородили кращих молодих вчених області – 37 науковців до 35 років. Їх визначили за результатами щорічних обласних конкурсів. Дипломи та цінні подарунки вручили в облдержадміністрації. Відзначили і найкращі ради молодих вчених. Переможців привітав голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко.

«Підводимо підсумки трьох щорічних обласних конкурсів. Результати доводять – Дніпропетровщині є, чим пишатися. Юні науковці надзвичайно талановиті та креативні, вони – «мозковий» потенціал нашої області. Будемо працювати над тим, аби створювати найбільш сприятливі умови для їхньої самореалізації та розвитку науки в регіоні. Це наше стратегічне завдання та найкраща інвестиція у майбутнє. Саме кропітка праця та інноваційні ідеї молоді – запорука успішного розвитку нашої країни», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко.
«Кращими молодими вченими» стали 12 науковців. Їх обрали з 79 претендентів. Переможці отримали дипломи та ноутбуки.

Ще 25 науковців перемогли на конкурсі проєктів «Молоді вчені – Дніпропетровщині». Вони отримали кошти на втілення своїх розробок – від 25 до 45 тисяч грн.

«Коли я тільки вступала на перший курс, вже хотіла займатися науковими розробками. Це дуже цікаво – щодня відкривати для себе щось нове. Зараз займаюся альтернативними видами палива та розробляю грілку для рук, ніг та тіла й безполуменевий нагрівач їжі. Це безпечна та екологічно чиста річ, яку можна утилізувати зі звичайними побутовими відходами. Дуже б хотіла запустити їх у масове виробництво», – розповіла аспірантка Українського державного хіміко-технологічного університету Яна Сергієнко.
Найкращою радою молодих вчених визнали науковий осередок Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна. На другому місці – Дніпровський державний аграрно-економічний університет, на третьому – Український державного хіміко-технологічний університет. Переможці отримали телевізори.
«Молоді вчені нашого університету брали участь у всіх трьох конкурсах. І у кожному здобули перемогу, – розповіла голова ради молодих вчених Дніпровського державного аграрно-економічного університету Світлана Миколенко. – Завжди їздимо на різноманітні конференції, тренінги та конкурси. Намагаємося працювати продуктивно на користь агропромислового комплексу».
Конкурси для молодих вчених Дніпропетровська ОДА проводить вже понад 10 років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Профессор  (14.12.19 00:43): Когда-то тоже был победителем этого конкурса, сейчас доктор наук, профессор, зарплата 11 тыс. гривен, вот так нашей стране нужны ученые Відповісти | З цитатою
странно  (13.12.19 21:49): А что и такие есть? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті