Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 08 червня 2024
13:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровській міській раді відкрили експозицію, присвячену Голодомору

|«« «« »» »»|

У холі Дніпровської міської ради відкрили експозицію «Українська ідентичність». Вона представлена двадцятьма інформаційними плакатами, присвяченими темі Голодомору-геноциду.

Захід організовано за ініціативою громадської ради при Дніпровській міській раді та за підтримки мера Бориса Філатова.

Експозиція – це вже третій проєкт, який представляє Національний музей Голодомору-геноциду у нашому місті. Його виставки протягом останніх років експонуються по всій Україні, а також у США, Польщі, Литві, Естонії.

«Ми поширюємо інформацію і нам у цьому допомагає Європейська платформа пам’яті та сумління. Можу сказати, що в Європейському домі в Брюсселі відкривається також експозиція з тематики Голодомору. Ми надаємо інформацію тому, що саме в Україні є ті матеріали, які підтверджують, що це злочин геноциду. Ми хочемо наголосити не лише на тому, як комуністичний режим чи російська окупаційна влада знищували представників українського народу. Ми говоримо про те, що українці мали до геноциду, і на якому рівні Україна могла би бути», – розповіла генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду Олеся Стасюк.
Вона також наголосила, що Дніпропетровська область найбільше постраждала від тих трагічних подій. Плакати на виставці розповідають про різне: культуру, мистецтво, спорт, а також особистостей, які вже на початку ХХ століття визначали українську націю як державотворчу і що з ними зробила окупаційна влада.

Головиня громадської ради при Дніпровській міській раді Лілія Богачева за базовою освітою історик. Привезти експозицію у Дніпро – це її власна ініціатива.

«Дніпропетровська область була однією із постраждалих у цій трагедії, тому необхідний окремий тематичний музей пам’яті жертв Голодомору. Оскільки це є наше коріння, яке ми не маємо права забувати. Наше місто і область не дарма є форпостом. Ми були їм і залишимося, бо такої сили духу, яка є у наших людей, – немає, певно, ніде», – зазначила Лілія Богачева.
Канадський сценарист першої англомовної художньої кінокартини про Голодомор «Гіркі жнива» Річард Бачинський-Гувер – українець за походженням. Він дуже переймається темою геноциду та тим, що люди, особливо молодь, мало знають про ті трагічні події.
«Хочу висловити вдячність пану меру та співробітникам Дніпровської міської ради за можливість проведення таких зустрічей. Сьогодні ми стали свідками чудової експозиції, присвяченої подіям Голодомору в Україні. Я наполегливо рекомендую кожному знайти час і відвідати цю експозицію, підготовка якої потребувала неабиякого часу, і вшанувати пам'ять своїх пращурів», – наголосив Річард Бачинський-Гувер.
Експозицію у Дніпровській міській раді можна буде подивитися до 15 листопада включно.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Леня Лас-вегас  (15.11.19 10:52): Интересно что о голодоморе может знать город от него не только не пострадавший но и всячески участвовавший в истреблении коренного народа Украины который коммунисты им в угоду уничтожили. Очередная акция "пчелы против меда" Відповісти | З цитатою
Не "патриот" - не идиот  (14.11.19 17:29): Если на фото плакаты такие же, как и расклеены в одном из вагонов Днепропетровского метро, то почитайте их внимательно, проанализируйте (например, даты), и увидите, что там написана откровенная ложь. Відповісти | З цитатою
гусь  (13.11.19 16:39): грантоеды Відповісти | З цитатою
Кризис  (13.11.19 16:24): Все это хорошо, русским в глаза ссать, зайдите в паллиативный хоспис во 2-й Рабочей, тех людей нет, а этих спасать нужно !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Она также отметила, что Днепро  (13.11.19 16:06): Від голодомору-геноциду 1932-1933 років найбільше постраждали Київська та Харківська області України, повідомила головний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАН України Наталія Левчук.

"Регіональне розподілення втрат показало, що із семи областей, які входили до складу України (вони були більші, ніж нинішні) найбільше постраждали Київська та Харківська області – в кожній із-за сверхсметности раніше часу померли понад 1 млн осіб", - сказала вона.

За даними Інституту демографії, у Вінницькій області було знищено 545 тис. осіб, у Дніпропетровській – 368 тис. осіб, в Одеській – 326 тис., в Чернігівській – 254 тис., у Донецькій – 230 тис., в Молдавській АРСР – 68 тис. осіб.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (7)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (7)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті