Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
19:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Маленьким вихованцям дитсадка №336 у Дніпрі подарували 300 нових книжок

|«« «« »» »»|

У дніпровському дитсадку №336 «Червоні вітрила» з'явився буккросинг. Навколо яскравих модернових поличок у формі англійського слова «READ» – справжній галас. Малеча не натішиться новеньким яскравим книжкам. Глянцеві різнобарвні обкладинки рясніють малюнками.

Книжки дітлахам передала Дніпропетровська облдержадміністрація. Загалом 300 примірників.

«Долучаємо мешканців області до читання. В різних куточках регіону облаштували вже понад 60 буккросингів, – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. – Дуже важливо у нашу добу гаджетів привчати дітей до «живої» книги. Аби малеча дізнавалася про нове не з екранів айпадів, а з друкованих видань. Через читання книжок діти ніби проживають невеличке життя разом із героями, а отже, набувають нового досвіду».

Дніпровський дитсадок «Червоні вітрила» розташований на житловому масиві «Парус». У дитсадку – 360 вихованців. Читання книжок – улюблена справа малечі, та на всіх дітлахів яскравих видань не вистачає.

«Давно не отримували нових книжок. Тож відкриття буккросингу – справжнє свято для наших маленьких вихованців, – сказала завідувачка закладу Наталія Ганжа. – Добре, що діти долучатимуться до паперових книг, гарних, ілюстрованих. Так вони привчатимуться читати самотужки або разом із батьками».

Малеча відразу кинулася розставляти привезені книжки на яскравих поличках. Три сотні примірників ледве вмістилися в новому куточку буккросингу.

«Не всі батьки мають сьогодні можливість купувати дітям книжки. А в деяких не завжди знайдеться час почитати дитині. Тож чудово, що в садочку з'явився такий книжковий куточок. Малеча може підійти, взяти книжку, яка її зацікавила, просто погортати або підійти до вихователя з проханням почитати. Живий контакт із книгою дуже важливий для розвитку дошкільнят», – підкреслила вихователька Олена Волощук.

Книжки – нові, яскраві, з безліччю ілюстрацій – відразу притягнули погляди малечі. Дітлахів не відірвати від книжкових полиць.

«Дуже люблю читати. Вже й сама трішки вмію. Книжки багато про що розповідають, а ще – навчають бути добрим і розумним, – поділилася 6-річна Санта Ольховик. – Разом із батьками обожнюю ходити в обладміністрацію, знайомитися з різними письменниками. Маю вже декілька автографів! Найцінніший – від Ольги Фреймут».

Книжки малечі передала Дніпропетровська облдержадміністрація. Із проханням відкрити у садку буккросинг до Дніпропетровської ОДА звернулися батьки.

«Раді, що в садочку буде власна міні-бібліотека, дуже гарна. Книжки – у вільному доступі. Дітки зможуть брати їх додому читати, а приносити взамін власні, – розповіла мешканка Дніпра Наталія Ольховик. – У нас вдома велика бібліотека, тож ми плануємо деякі дитячі видання принести в садок, поставити на полички, щоб інші малюки могли почитати».

Практику відкриття буккросингів в школах та інших установах області започаткувала Дніпропетровська облдержадміністрація. Загалом Дніпропетровська ОДА передала в буккросинги області понад 30 тисяч книжок.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Нардеп Микола Тищенко активізував боротьбу із колцентрами у Дніпрі (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті