Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
13:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У мерії Дніпра колядували та щедрували

|«« «« »» »»|

11 січня, напередодні Щедрого вечора та Старого Нового року, до міської ради Дніпра завітали учасники народного ансамблю фольклорного танцю «Колесо» та народного ансамблю танцю «Цвітень».

Хлопці й дівчата, вбрані в український національний одяг, костюми янголят, співали колядки та щедрівки, вітали працівників і відвідувачів мерії з новорічними і різдвяними святами. Вони бажали усім щастя, добробуту та успіхів у 2019 році.
«Такий захід проводимо у будівлі міськради вперше з метою відродження народних традицій колядування та щедрування, популяризації української обрядової культури та й загалом збереження національних традицій. Важливим є те, що діти самі виявили бажання влаштувати таку народну обрядову дію», – розповіла заступник директора департаменту гуманітарної політики – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.
Найменшому коляднику Тимофію всього 6 років. Хлопець – учасник ансамблю «Колесо».
«У своєму вірші я бажав усім бути здоровими, усміхненими та щасливими. Усіх людей – зі святами!» – сказав хлопчик.
Зі свого боку концертмейстер ансамблю «Колесо» Лілія Фетисова-Шепель зазначила: колядувати та щедрувати – давня українська традиція, яка піднімає дух народу.
«Прийшли до мерії Дніпра побажати щастя керівництву міста – буде все гаразд у міській раді, буде добре й у дніпрян», – додала пані Лілія.
Після завершення заходу всі учасники отримали подарунки та запрошення щедрувати й колядувати і в наступному році.

Gorod.dp.ua на Facebook.


село  (14.01.19 13:02): и люди Відповісти | З цитатою
ХХХ  (14.01.19 10:53): Там сидят украинцы только по паспорту и вера другая у них.. Відповісти | З цитатою
Хохол  (14.01.19 10:52): Там сначала злой дух изгнать надо! Відповісти | З цитатою
Ирина  (11.01.19 21:00): Очень приятно, что возрождаются народные традиции. Неоднократно была зрителем выступлений народного ансамбля "Колесо". Прекрасный коллектив, интересные номера. Спасибо руководителям и детям ! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті