Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
08:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Дніпро – простір чистоти»: У місті розпочалося масштабне прибирання

|«« «« »» »»|

«Дніпро – простір чистоти»: У місті розпочалося масштабне прибирання

21 квітня стартувала безстрокова акція «Дніпро – простір чистоти», під час якої місто приводитимуть до ладу. Мета акції – впорядкувати якомога більшу територію.

«Це була особиста ініціатива Бориса Філатова. Працівники міськради також вийшли на прибирання. У місті ще багато локацій, на яких люди долучилися до акції. Ми забезпечили їх усім необхідним. Також видаємо рослини для висадки, вивозимо сміття. Так плануємо працювати до жовтня. А на найактивніших учасників акції чекатиме приз від мера», – зазначив виконувач обов'язків міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Працівники мерії вийшли прибирати територію житлового масиву Перемога-1. До них приєдналися рятувальники та мешканці міста. Заступник директора департаменту соціальної політики міськради Юлія Дмитрова на суботник взяла свою маленьку доньку Єлизавету.

«Із самого дитинства привчаю доньку до порядку, щоб у майбутньому викидала сміття не на землю, а в контейнери. Я прийшла, бо такі акції важливі. Ми показуємо, що необхідно прибирати там, де ти живеш. Це допоможе дуже швидко навести лад у місті», – сказала Юлія Дмитрова.

Загальна територія паркової та пляжної зон, яку прибрали на житловому масиві Перемога-1, – приблизно 500 м2.

«Переважно прибираємо листя, гілки, суху траву, які можуть загорітися й спричинити пожежу. Іноді також трапляються скляні та пластикові пляшки – те, що люди носять із собою на природу», – зазначив старший інспектор 4-ї пожежної рятувальної частини Данило Білоножко.

Крім цього, дніпряни влаштували суботники у своїх дворах. У рамках акції «Дніпро – простір чистоти» вони подавали заявки та отримували від міської ради все необхідне для прибирання – граблі, лопати, пакети для сміття, фарбу. Навести лад у своєму дворі вийшли, зокрема, мешканці будинків № 22-А, № 24 та № 24-А на проспекті Богдана Хмельницького. Вони пофарбували огорожі, прибрали сміття, перекопали клумби та вирівняли бордюри.

«Ми почули заклик Бориса Філатова «вийди прибирати сам і приведи сусіда» й вирішили провести суботник. Наш двір і так у доброму стані, але ж хочеться, щоб був ще кращим! На прибирання вийшло близько 40 людей, роблять усе швидко, приходять і просять ще роботи», – сказала голова ОСББ «Столєтов-24» Вікторія Литвяк.

«Люди готові своїми силами наводити лад, якщо їм простягають руку допомоги міська та районна ради. Це пробний старт, тому сьогодні прибирання відбувається лише у цьому дворі, але за два тижні буде ще три адреси. Я думаю, що це буде постійна робота», – зазначив голова Центральної райради Артем Клюєв.

У Новокодацькому районі на прибирання вийшли мешканці понад 30 дворів. Люди висадили близько 200 саджанців дерев і кущів та вивезли майже 200 м3.

«Понад чотири тисячі мешканців вийшли на акцію чистоти в нашому районі. Працює більш як 20 одиниць техніки. Крім цього, до кінця наступного тижня хочемо висадити понад 200 саджанців», – зазначив голова Новокодацької райради Олег Денисенко.

Один із таких дворів розташовується за адресою: вул. Велика Діївська, 22. Мешканці будинків працювали з самого ранку. За цей час встигли не тільки прибрати, а й повністю перефарбувати дитячий майданчик.

«Ми вдячні, що нам надали фарбу, інструменти та матеріали для цього заходу. Тут працювала техніка та прибрала купу сміття. Також висадили кущі й дерева», – розповів голова ЖБК № 429 Валентин Сліпченко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Olga846  (24.01.20 10:30): можно также попросить привлечь сотрудников клиниговых компаний в помощь такому благому делу
например, знаю что компания УБЕРЁМ часто участвует в подобных мероприятиях.
http://uberem.com.ua/
Відповісти | З цитатою
Буржуй  (23.04.18 14:44): Позор управленцам, людей как в колхозе... не хватает знамен и транспорантов:) хотя можно и денжат с бюджета списать под уборку?
Надо субботник налоговой и мвд устраивать во властных учреждениях, но это не в нашей стране.
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (23.04.18 11:22): Что это вообще за бредовая идея выходить на субботник? Почему, оплачивая налоги, коммунальные службы не в состоянии привести дворы в порядок? И надо делать демонстративные уборочные работы? Відповісти | З цитатою
Днепропетровск  (23.04.18 09:02): Цэ зрада! Это называется коммунистический субботник, все кто вышел агенты кремля, списки уже в СБУ! Відповісти | З цитатою
NNN  (22.04.18 21:51): Дорогие (в смысле получающие хорошие зарплаты) пишущие статьи господа! Прежде чем написать слово, посмотрите в толковом словаре его значение. Например, "упорядочить" означает "расположить по порядку (размеру, весу или любому другому признаку), но никак не "привести в порядок". Не говорю уже просто о орфографических и синтаксических ошибках (ул. ДЕевская и т.д) Відповісти | З цитатою
неравнодушный житель города  (22.04.18 20:03): Днепр--пространство чистоты!!!
Оборжаться)))
Когда начнётся вывоз мусора???Во дворах контейнера переполнены,мусор лежит сверху и вокруг. Конечно ветер его разносит
Куда только смотрит наш инициативный мэр Борис Филатов???
Відповісти | З цитатою
5555  (22.04.18 18:59): Кто не вышел молодец!!1 Відповісти | З цитатою
Да здравствует совок!  (22.04.18 18:17): Нагнули бюджетников и школьников, чтобы они сделали работу, которую должны выполнять команальныкы. Відповісти | З цитатою
сергей  (22.04.18 17:18): Субботник на косе
видео https://youtu.be/DcV_prqD-Vo
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепрянин  (22.04.18 14:53): Совком попахивает , правда убирают те , кто не сорит.
Эх
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (19)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (10)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (8)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (7)

•  На Дніпропетровщині розпочали будівництво нового храму (6)

•  На ринках Дніпра значно впали ціни на черешню, але є нюанс (6)

•  Лікарі розповіли, як мешканцям Дніпра убезпечити себе від сезонної алергії (6)

•  Урбаністи Дніпра запропонували новий вигляд вулиці Пастера (6)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті