Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 09 червня 2024
21:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міській раді Дніпра розповіли, як змінити сімейного лікаря

У міській раді Дніпра розповіли, як змінити сімейного лікаря

До кінця вересня в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги Дніпра проходить акція «Вільний вибір лікаря». Долучитися до неї можуть усі містяни.

Про це під час прямої телефонної лінії 13 вересня повідомила начальник відділу з організації первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Тетяна Квітницька.

«Акція з вільного вибору лікаря проводиться у Дніпрі з 2012 року. З 1 по 30 вересня мешканці міста мають можливість прийти до центрів первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання і обрати чи змінити свого сімейного лікаря. В амбулаторіях загальної практики сімейної медицини можна отримати всю вичерпну інформацію про дільничних терапевтів, сімейних лікарів, педіатрів», – розповіла Тетяна Квітницька.

За її словами, такі заходи проводяться для того, щоб люди активніше зверталися до центрів первинної медико-санітарної допомоги, займалися профілактикою захворювань, добре знали своїх лікарів та налагоджували з ними стосунки для отримання якісної допомоги на первинному рівні.

Змінити свого лікаря можна й упродовж року. Підставою для цього може бути зміна місця проживання, штатних посад у центрі первинної медико-санітарної допомоги або виникнення конфліктної ситуації.

Якщо пацієнт хоче обслуговуватись у лікаря не за місцем реєстрації, йому необхідно взяти відкріпний талон в амбулаторії за місцем проживання або офіційної реєстрації і пред'явити його в обраній амбулаторії.

«Однак у такому випадку лікарі з іншого району не зможуть приїздити додому до пацієнта, якщо він мешкає за межами території обслуговування закладу. Для амбулаторного медичного обслуговування необхідно обрати лише один заклад», – додає Тетяна Квітницька.

Щороку під час кампанії «Вільний вибір лікаря» у середньому понад 4 тис. містян змінюють лікарів. У Дніпрі функціонують 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких входять 73 амбулаторії загальної практики сімейної медицини. В них працюють 38 дільничних терапевтів, 34 дільничні педіатри та 506 сімейних лікарів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


я  (14.09.17 21:47): жители города имеют возможность прийти в центры первичной медико-санитарной помощи
----
Хоть бы адреса дали. Что это за центры первичной медико-санитарной помощи? Где они расположены?
Идите туда - не знаю куда, ищите то - не знаю что...
Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (14.09.17 12:22): Дохтуров меняем чаще труселей.. отакая вот синтэтика-кибернэтика.. Відповісти | З цитатою
Владимир  (14.09.17 11:55): Поздравляю вас дорогие граждане Днепропетровска)
Первым делом с помощью госпожи Гинзбург, Лехан и др. мы похоронили поликлиническую службу!!! А теперь у нас всех новая проблема как выжить в условиях 100% платной медицины и идиотах управленцах начинающихся в лице министра здравоохранения и до местных амбулаторий?!!!
Хватит тянуть мёртвое бремя Советского Союза, а именно "БЕСПЛАТНУЮ МЕДИЦИНУ"!!! Хватит платить медицинским работникам копейки и делать такие условия что нужно идти в частные лаборатории и клиники! Сделайте уже полный расчёт за все услуги и выделите льготные категории с компенсацией из гос. бюджета 30-50-100%
Дорогое начальство где бы вы не работали в Верховной Раде, Администрации Президента, Кабинете министров или других блатных учреждениях вместо того чтоб лечиться в Швеёчарии, США, Израиле пойдите полечиться хотя бы раз к семейному врачу в поликлинику и может поймёте что всё это пора менять!!!
Відповісти | З цитатою
Прохор  (13.09.17 20:36): "В Днепре функционируют 12 центров первичной медико-санитарной помощи, в состав которых входят 73 амбулатории общей практики семейной медицины. В них работают 38 участковых терапевтов, 34 участковых педиатров и 506 семейных врачей."
Ничего не понял. Что это за центры первичной медико-санитарной помощи? Амбулатории? А, куда делись всем понятные поликлиники? Их, что разрушили? Врачей повыгоняли? Или только названия поменяли? Отпишитесь, кто в курсе, как разобраться в этом бардаке???
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті