Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Чемпионом становится тот, кто стремится к победе каждой клеточкой», – двукратный чемпион мира по дзюдо среди мастеров Сергей Балабан

«Чемпионом становится тот, кто стремится к победе каждой клеточкой», – двукратный чемпион мира по дзюдо среди мастеров Сергей Балабан

Для перемоги в будь-якому спорті потрібні відмінна фізична підготовка та рішучий намір стати першим. У дзюдоїстів до вимог додаються обов'язкові гнучкість тіла та мислення.

В чому ще секрет успіху неодноразового чемпіона світу та Європи, майстра спорту міжнародного класу з дзюдо та самбо Сергія Балабана – в рубриці ДніпроОДА «Наші люди».

Сергій Балабан ріс непосидючим хлопчиськом, який не знав, куди подіти енергію. Навіть коли мати просила принести хліба, він діставався кухні перевертами з ніг на голову.

У цьому маленькому чоловікові зароджувалося бажання захищати слабких - так він зацікавився спочатку самбо, а потім – дзюдо. Розпочав тренуватися в рідному Нікополі та згодом продовжив у Дніпропетровську.

Всю свою невгамовну енергію Сергій спрямував на те, щоб стати першим. Власне, він і на дзюдо перейшов тільки тому, що це олімпійський вид спорту - отже, тут можна досягнути найвищих вершин.

«Дзюдо – дуже динамічний спорт. Тут не можна зволікати. Сильніший може програти менш досвідченому спортсменові, якщо хоч на мить припинить атаку. У перекладі з японського «дзюдо» означає «гнучкий шлях». Гнучкість тіла та мислення й безупинна активність – основні складові перемоги в бою», – поділився секретами успіху Сергій Балабан.

І він перемагав... Вже в 19 років юнака взяли в Національну збірну України із дзюдо та самбо. З чемпіонатів Європи та світу Сергій рідко повертався без медалей. Каже, на першість всі приїжджають у відмінній формі та твердо налаштованими на чемпіонство. Та все ж кращими стають ті, хто жадав перемоги кожною клітиною тіла.

Навіть коли пішов з професійного спорту, Сергій не припинив змагатися за лідерство – вже два роки поспіль утримує світовий чемпіонський титул серед дзюдоїстів-ветеранів.

Він прагне бути першим у всьому. Найвищу планку ставить і в сім'ї. Хоче бути найкращим чоловіком та батьком і такого ж прагнення досконалості вимагає від дружини та доньки.

«Попри те, що чоловік постійно в роз'їздах та на тренуваннях, та ще «левову» долю часу витрачає на роботу, ми з Софійкою не можемо сказати, що недоотримуємо уваги, – розказала дружина Оксана. – З ним дуже легко – навіть до життєвих невдач Сергій ставиться з гумором та шукає позитив і стимули для особистісного росту».

Цілеспрямований та сильний духом чоловік, який прагне справедливості у всьому, Сергій Балабан здійснив і свою дитячу мрію – стати міліціонером. Нині він – майор поліції та декан факультету в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ. Нещодавно ще й захистив дисертацію. Таке відчуття, що нездоланних вершин для цієї людини немає.

Рубрика ДніпроОДА «Наші люди» – про цікавих, талановитих, працьовитих і цілеспрямованих мешканців Дніпропетровщини. Знаєте людину, чия історія захоплює та надихає? Напишіть про неї та надішліть розповідь разом з фото на [email protected].


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте