Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
12:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кам'янському затримали асенізаторську цистерну, що скидала у міську каналізацію відходи тваринництва

У Кам'янському затримали асенізаторську цистерну, що скидала у міську каналізацію відходи тваринництва

Активісти підозрюють в екологічному злочині звероферфу в Шульгівці.

У Кам'янському активісти організацій «Шульгівська громада» та «Голос Природи» затримали автомобіль з асенізаторською цистерною, який скидав в міську каналізаційну систему рідкі відходи. До місця порушення було викликано поліцію, водій автомобіля затриманий. Активісти вважають, що автомобіль зливав промислові відходи звіроферми ТОВ «ВБК«Агропромінвест».

Коли влада почне притягати до відповідальності екологічних злочинців?

7 липня 2017 року в Кам'янському, в районі з'їзду з моста на лівому березі, активісти організацій «Шульгівська громада» та «Голос Природи» затримали автомобіль, який скидав в міську каналізаційну систему відходи тваринництва. Затриманий водій стверджував, що скидав в каналізацію звичайну воду. Однак, після огляду місця скидання і вмісту цистерни стало зрозуміло, що це були рідкі відходи.

За фактом інциденту було викликано поліцію, подано відповідну заяву, взяті і відправлені в лабораторію зразки проб, направлені інформаційні запити на міський водоканал. З тих пір, як в 2016 році весь дренажний канал, від села Шульгівка до лівобережної частини Кам'янського, перетворився в мертву річку жовто-коричневого кольору, активісти громадської організації «Шульгівська громада» стали стежити за машинами, які вивозять рідкі відходи звіроферми ТОВ «ВБК« Агропромінвест». В підсумку, загальними зусиллями активістів вдалося зафіксувати місце скидання рідких відходів.

«Водоканал може приймати і очищати зливові і побутові стоки, але не промислові відходи. Якщо водоканал нелегально приймає, а звіроферма неофіційно скидає свої промислові відходи, це означає, що очищення відходів оплачують звичайні городяни», - пояснив Віктор Зезюлін, депутат сільської ради, громадський інспектор державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області.
«Ми були впевнені, що звіроферма продовжує незаконно скидати свої рідкі відходи, але довго не могли зловити злочинців на «гарячому». Ми помітили, що машина, яка вивозить рідкі відходи, занадто швидко повертається назад, але не могли зрозуміти, де вона їх зливає. Нарешті ми змогли зафіксувати, як машина скидає свої відходи в каналізаційну систему Кам’янського», - розповів Олександр Стецюра, активіст організації «Шульгівська громада».
Не дивлячись на велику кількість фактів і інцидентів, які говорять про те, що тваринництво, яке бурхливо розвивається в Петриківському районі Дніпропетровської області, загрузло в екологічних злочинах, бездіяльність влади, контролюючих органів і поліції продовжується. Звичайні люди змушені самостійно організовувати стеження за злочинцями, робити аналізи проб, вживати заходів із затримання порушників. Така ситуація може викликати тільки обурення.

«На жаль, поліція не вміє і не хоче займатися розслідуваннями екологічних злочинів, всіляко намагається ухилятися від фіксування інцидентів і відкриття кримінальних справ. Саме безкарність стала причиною того, що тваринницькі підприємства в Петриківському районі Дніпропетровської області можуть дозволити собі скидати свої промислові відходи всюди, де їм заманеться. В результаті склалася ситуація, коли звичайні громадяни змушені самостійно відстоювати своє право на життя в безпечному навколишньому середовищі», - заявила Ганна Каніболоцька, активіст організації «Голос Природи».
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Каменчанин  (12.07.17 17:59): Да сам не раз видел эту машину с бочкой возле спуска с моста. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті