Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
11:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За два роки на Дніпропетровщині реалізовано 350 інфраструктурних проектів

|«« «« »» »»|

Відремонтовані дороги, реконструйовані водоводи, модернізовані котельні, нові садочки та лікарні. За останні два роки на Дніпропетровщині реалізовано 350 інфраструктурних проектів.

Про зроблене та плани на майбутнє – далі.

«Сотні відремонтованих доріг, десятки реконструйованих водоводів, садочки «з нуля» та нові медичні центри. За останні два роки команда ДніпроОДА втілила у життя 350 важливих інфраструктурних проектів. У планах на 2017 – будівництво та реконструкція ще двох сотень об’єктів», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

За останні два роки в області збудовано та реконструйовано 41 водовід. Водою забезпечено близько 300 тисяч людей.

Відремонтовано понад трьох сотень комунальних доріг.

У селищі Покровському зведено житловий будинок на 30 квартир. Завершується будівництво ще 4 будинків у Васильківці, Петропавлівці, Царичанці та Юр’ївці.

Збудовано «з нуля» два сучасні дитсадки – у Слобожанському та Дніпрі. Кожен на 220 малюків. Загалом за два роки у дошкільних закладах області створено 2673 нових місць.

«У планах на цей рік – початок будівництва чотирьох та реконструкція 12 садків. Це будуть сучасні дошкільні заклади з цікавою архітектурою», – розповів радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

За два роки в області капітально відремонтовано півсотні шкіл, придбано 67 автобусів.

Державним та приватним коштом реконструйовано та збудовано понад 350 спортивних об’єктів. Відремонтовано 89 лікарень. Відкрито 13 нових амбулаторій. Придбано 150 одиниць сучасного медичного обладнання.

Марганець, Покров та Нікополь переведено на альтернативне опалення.

«Тут збудовано 28 котелень для лікарень, шкіл та садків. Уперше за багато років у закладах – гарячі батареї, – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА. – За п’ять років ці міста зекономлять на опаленні мільярд гривень».

На Дніпропетровщині розпочато масштабний проект з очищення Дніпра, впроваджено першу в Україні стратегію поводження з твердими побутовими відходами. Запущено унікальний еко-сайт, декларації про відходи для підприємців переведено в електронний формат.

Субсидія, закордонний паспорт, власний бізнес. Ці послуги тепер також доступні онлайн. Мешканці області можуть користуватися 234 електронними адмінпослугами на порталі iGov.

За два роки на Дніпропетровщині створено 35 об’єднаних територіальних громад. Їх доходи зросли вдвічі. Вони реалізують понад 200 інфраструктурних проектів.

У регіоні відкрито 12 ЦНАПів. Загалом в області їх вже 52. У кожному – до 220 послуг.

На Дніпропетровщині триває робота з демобілізованими. У Центрі допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА допомогли вже 12 тисячам людей.

У дніпровському реабілітаційному центрі для учасників АТО, організованому командою Валентина Резніченка, оздоровилися 1200 бійців. Нині створюється ще один реабілітаційний центр – на базі лікарні «Солоний лиман».

«Новий реабілітаційний центр матиме вигляд чотирьохзіркового готелю, а не лікарні. Розпочати роботи плануємо вже за кілька місяців», – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА.

Понад 220 квартир отримали родини учасників АТО. 3500 бійців стали власниками земельних ділянок. Ще п’ять тисяч – у процесі оформлення.

Мовні та ІТ-курси пройшли понад півтисячі демобілізованих та їхніх дітей. Нині нові знання опановують близько 160 людей.

Проведено перший в Україні фестиваль пісень учасників АТО. Записано перший диск. Незабаром – другий фестиваль.

Створено перший в Україні Музей АТО. У ньому – 2 експозиції, понад 5 тисяч унікальних експонатів.

За два роки ДніпроОДА залучила майже 8 мільйонів євро від міжнародних партнерів. Гроші направлені на розвиток підприємництва, громад, медицини, допомогу переселенцям.

У Павлоградському районі створено найбільший в країні індустріальний парк.

Цьогоріч в області планують збудувати та реконструювати 200 комунальних об’єктів, зокрема водоводи, медичні та оздоровчі заклади, дитсадки, школи.

26 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка Валентина Резніченка призначено на посаду голови ДніпроОДА. Які проекти втілили на Дніпропетровщині за цей час, тут.

Gorod.dp.ua на Facebook.


твоя дорога  (28.03.17 21:17): А дорогу хотябы вокруг отремонтированных "детсадиков" сделать не подумали ?? Полный фарш - токо не проедеш. Дорога убита в $овно. Особенно в приднепровске вся ул. Космонавтов и ул. Евгения Маланюка, да-да та что возле музыкальной школы. Позор вам. По этим улицам реально ездит пол немаленького района каждый день, 1 км дороги сложно сделать по человечески. Ремонта небыло уже несколько лет. Там уже вместо ям самые настоящие рвы заграждения против танков. Відповісти | З цитатою
Житель  (27.03.17 22:00): Показатели работы; 1.Уровень задолженности по зар.плате. 2. Рост средней зар.платы .3.Рост задолженности за газ. 4.Рост задолженности за ком.услуги и др Відповісти | З цитатою
Светлана  (27.03.17 19:05): Спасибо Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (14)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті