Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 04 червня 2024
18:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Молоді вчені Дніпропетровщини створять перший в країні «Кодекс доброчесності науковця»

|«« «« »» »»|

Публікація наукових статей, захист дисертацій, боротьба з плагіатом. Сорок науковців Дніпропетровщини розпочинають навчання у «Школі молодого вченого». Протягом трьох тижнів – тренінги, лекції, дискусії, тематичні ігри. Усе, щоб наприкінці навчання створити перший в Україні «Кодекс доброчесності науковця».

«Школа молодого вченого» проходить на Дніпропетровщині вже вп’яте. Її проводить Рада молодих вчених регіону. Молоді науковці з різних куточків області збираються разом. Обговорюють актуальні питання. Тема цього року – «Академічна доброчесність».

Серед учасників – голова Ради молодих вчених інституту гастроентерології у Дніпрі Ольга Лук’яненко:

«Мене цікавить, як досягти світових стандартів у науці. Я пишу багато статей, було б не погано друкувати їх у закордонних наукових журналах».

Вчені збиратимуться протягом трьох тижнів: дискутуватимуть, гратимуть у тематичні ігри, слухатимуть лекції, братимуть участь у тренінгах та майстер-класах.

«За підсумками зустрічей створимо «Кодекс доброчесності науковця». Цим документом зможуть користуватися вчені всієї країни. У ньому зберемо всі практичні рекомендації. Наприклад, як публікувати наукові статті або захищати дисертацію, не порушуючи права один-одного», – сказав в.о. голови Ради молодих вчених Дніпропетровської області Олександр Іжболдін.

Усі науковці молоді. Найстаршому – 35 років.

«Школа молодого вченого» допоможе сформувати у молодих людей лідерські якості. Вони зможуть представляти наш регіон в усьому світі, робитимуть це на найвищому рівні», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОДА Каміль Примаков.

Gorod.dp.ua на Facebook.


54654  (15.03.17 22:20): Скоро ученых совсем не будет! В журналах размещать статьи за свой счет,хоть в местных хоть в заграничных. А зарплата - кот и то больше плачет. Так для кого эта статья? Показуха. Ученых уже обложили со всех сторон,скоро и те что есть разбегутся кто куда. А вы тут сказки печатаете. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті