Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
08:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За два місяці роботи пілотного проекту електронної черги на прийом до лікаря записалося 27% пацієнтів

За два місяці роботи пілотного проекту електронної черги на прийом до лікаря записалося 27% пацієнтів

За два місяці роботи пілотного проекту електронної черги в дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №3 з її допомогою на прийом записалося 27% пацієнтів.

Про це на прес-конференції повідомила виконувачка обов'язків заступника міського голови Яніка Мерило.

«Коли ми говорили про реформи, то вирішили, що деякі зміни повинні одразу впливати на наше життя. З необхідністю потрапити до лікаря люди стикаються чи не кожного місяця. І, зазвичай, потрібно телефонувати або стояти в довгих чергах. Електронна черга – це маленька зміна, яку люди відчули одразу», – зазначила Яніка Мерило.

До центру первинної медико-санітарної допомоги №3 входять чотири амбулаторії, які обслуговують близько 64 тисяч пацієнтів з житлових масивів Тополя 1-3, Авіаторського, Дослідного. Медзаклад став першим у Дніпрі, в якому запровадили запис на прийом до лікаря через Інтернет.

«Результат, який ми зараз бачимо, – це верхівка айсберга. Адже спочатку була довготривала робота. Нам запропонували підключитися до системи, яка з первинною медициною до цього не працювала. Ми довго вели роботу, спілкувалися з представниками «Вітаграмми» й змогли втілити проект», – зазначив завідувач сектора інформаційних технологій департаменту охорони здоров'я населення Антон Воронько.

Щоб записатися на прийом, необхідно зайти на сайт, ввести адресу проживання, обрати лікаря та зручний час відвідання. В кожному кабінеті фахівців центру первинної медико-санітарної допомоги №3 стоїть комп'ютер. Тому медик заздалегідь знає, хто записаний до нього на прийом і може спланувати свій час.

«Ми проводили роботу і з персоналом, адже 44% працівників – це люди пенсійного віку. Проводили курси, вчили і реєстраторів, і лікарів та медсестер. Непросто було. Але сьогодні зовсім інше ставлення», – сказала головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Ольга Ральченко.

Після відвідання лікаря пацієнту на електронну пошту надходить анкета із запитаннями про якість прийому. За два місяці роботи електронної черги свої відгуки залишили 667 людей. Так, 50% опитаних оцінюють роботу медиків на «відмінно», 42,6% – на «добре», 5,5% відвідувачів вважають обслуговування «нормальним» і лише 1,9% – поганим.

Крім того, Яніка Мерило зазначила, що вже за кілька тижнів розповість, де ще впроваджуватимуть електронну чергу та коли з'явиться електронна база карток пацієнтів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Fidel  (03.03.17 21:12): До тех пор, пока администрация мед учреждений будет пофигистически относиться к соблюдению очереди, то никакая электронная очередь с нашим менталитетом не заработает как надо. Відповісти | З цитатою
ММ  (02.03.17 15:06): Формат ввода адреса на сайте специфический и сильно отличается от записи в паспорте гражданина. Хотя бы на сайте ДЦПМСД№3 пример поместили или описание, как заполнять адресное поле. Да, система работает, но есть неудобство для тех, кто пользуется ею впервые. Можно было бы предвидеть это и опубликовать пару примеров заполнения, например (для адреса "Тополь, 3 дом 2" следует написать "2, массив Тополь-3, Дніпро, Україна"! Відповісти | З цитатою
Онотоле  (01.03.17 22:16): А классический талон можно взять? И как они сочетаются с "интернет"-талонами, очерёдность одна на всех или кто-то в приоритете? Відповісти | З цитатою
Елена  (01.03.17 21:40): класс. А когда в поликлинике на Победе такая услуга будет? Відповісти | З цитатою
Сергей  (01.03.17 21:26): у мамы Запорожское шоссе, 40. теперь только через интернет ей талон к доктору заказываю. удобно очень. не надо пожилому человеку идти с утра и стоять в очереди в регистратуру. спасибо за сервис. Відповісти | З цитатою
Мариша  (01.03.17 21:15): я живу на 2 тополе, тоже все работает- http://prnt.sc/eermai, http://prnt.sc/eermik; ввела адрес и попала на свою поликлинику и своего доктора http://prnt.sc/eero1j; когда заболела таким образом записалась на прием к врачу, а на повторный прием меня уже записала мед. сестра в кабинете. в регистратуру вообще не заходила. это экономит кучу времени. спасибо Відповісти | З цитатою
М.М.  (01.03.17 17:11): "Поліклініка за вашою адресою не знайдена. Сервіс працює у тестовому режимі.
Найближчим часом до системи підключаться інші поліклініки." Така реакція системи на запит "Тополя 3". Как вариант, можно набрать запрос на адрес "Бульвар Платонова". Тогда, если повезёт, попадёте на регистрацию. До ума не доделано, как всегда!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті