Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
15:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чим жила Дніпропетровщина протягом тижня

|«« «« »» »»|

Індустріальний парк в Павлоградському районі, квартири АТОвцям, перший районний Центр надання адмінпослуг, нове обладнання та чергова гуманітарна допомога для лікарень області, нові еко-послуги на сайті iGov.

Про ці та інші досягнення Дніпропетровщини розказав на щотижневому публічному звіті радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

На Дніпропетровщині субсидії отримують майже 557 тисяч сімей. За останній тиждень адресна держдопомога призначена близько 6 тисячам сімей. Оформити субсидію можна через портал igov.org.ua, управління соцзахисту та поштою.

Безтіньова лампа для операційної, багатофункціональні ліжка, антипролежневі матраци – лікарні ім. Мечникова передали «гуманітарку» із Франції. Це вже 17-та лікарня області, яка отримала таку медичну допомогу. Передає її «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна», з якою ДніпроОДА співпрацює майже рік.

Новітній комп'ютерний томограф встановили в лікарні №4 Дніпра. Він діагностує різні хвороби – від кардіологічних до онко. За останні два роки команда Валентина Резніченка придбала 150 одиниць сучасного медобладнання для лікарень регіону.

Перший в Україні сільський ЦНАП відкритий в Олександрополі Солонянського району. Тепер 2,5 тисячі селян можуть отримати більше сотні адмінпослуг. У ЦНАПах Дніпровського, Васильківського, Новомосковського, П'ятихатського районів та в Покрові встановлена система електронної черги.

Найбільший в Україні індустріальний парк створили в Павлоградському районі. Це 250 гектарів землі – для нових виробництв. Ініціативу команди Валентина Резніченка підтримав Кабмін України.

«Умови для ведення бізнесу сприятливі: велика територія, мільйони споживачів, розвинена транспортна інфраструктура. За концепцією, ті підприємства, які займуть місце на території індустріального парку, мають бути екологічно чистими, зареєструватися в Павлоградському районі й створити щонайменше 50 нових робочих місць», – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

За рік на Дніпропетровщині кількість торгів у Prozorro зросла вп’ятеро. У січні 2017-го область зареєструвала в е-системі 8 тисяч лотів, а за право продавати державі товари й послуги змагалися майже 3 тисячі підприємців.

ДніпроОДА допомагає бійцям АТО адаптуватися до мирного життя. 260 АТОвців уже завершили безкоштовні курси англійської, ще 80 – продовжують навчання. Перша група демобілізованих розпочала тренування з айкідо. Нові групи формуються постійно, запис – у Центрі допомоги учасникам АТО при ОДА.

На Дніпропетровщині 16 родин бійців АТО цьогоріч придбали власні квартири, ще 26 – житло вибирають.

«На купівлю квартир для сімей АТОвців у 2016 році Дніпропетровщина отримала з держбюджету майже 30 мільйонів гривень. Сім'ї бійців самі вибирають собі квартири, а держава оплачує покупку. За два роки в регіоні ключі від власного житла отримали понад 180 сімей», – зауважив Юрій Голик.

ДніпроОДА запустила проект з підтримки стартапів «BEST INVEST». Власну розробку може запропонувати будь-який мешканець області. Авторам трьох найкращих ініціатив допоможуть знайти інвесторів та реалізувати проекти. На сьогодні вже подано 30 інвестпроектів.

На сайті iGov запустили дві нові еко-послуги. Онлайн можна замовити висновок державної екологічної експертизи та довідку про концентрацію забруднюючих речовин у повітрі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті