Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
18:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ГО “Творче місто” створила розпис на стінах наукової бібліотеки

ГО “Творче місто” створила розпис на стінах наукової бібліотеки

В рамках своєї програми з ревіталізації громадських просторів громадська організація “Творче місто” створила розпис на стінах Центральної державної науково-технічної бібліотеки гірничо-металургійного комплексу України (вулиця Володимира Вернадського, 23).

Вибір цього місця був не випадковий, адже Дніпро є центром, де зосереджено основне металургійне та гірничо-збагачувальне виробництво в Україні, “містом космосу та сталі”, а сама бібліотека є найбільшою спеціалізованою бібліотекою України.

Ескіз до розпису був розроблений дніпровським архітектором Олексієм Козолупом у співавторстві з Марією Козолуп. Задум картини полягає у поєднанні мистецтва та нестримної динаміки індустріальної епохи. Ця епоха дала світові чимало видатних художників, що не тільки збагатили світову культуру, але й започаткували нові напрями в мистецтві. Зокрема Василь Кандінський, батько абстракціонізму та відомий модерніст, чиї роботи слугували натхненням при створенні розпису.

Картина-діптіх, що займає дві стіни читального залу бібліотеки, сповнена енергії та символізує собою нестримність прогресу. В основі картини лежать образи початку ХХ сторіччя — золотих років індустріаліалізації. Відтак мурал створює певну атмосферу та підкреслює унікальність місця.

Над проектом працювали: Олексій Козолуп, Марія Козолуп, Петро Козолуп, Лідія Ульянова, Олена Шульга, Володимир Недогода.

ГО “Творче місто” вдячна ДЗ «ЦДНТБ ГМК України» за підтримку ідеї та цікаву співпрацю над проектом.

Коротка довідка про ДЗ «ЦДНТБ ГМК України»

Центральна державна науково-технічна бібліотека гірничо-металургійного комплексу України (м. Дніпро) заснована в 1955 році. За роки існування створено унікальний галузевий фонд з металургії та гірничої справи - єдиний по кількості та якості в Україні. ДЗ «ЦДНТБ ГМК України» - державний депозитарій літератури з металургії, найбільша спеціалізована бібліотека України. Інформація про бібліотеку занесена до “Енциклопедії Сучасної України”.

Бібліотека надає близько 40 різних послуг з пошуку, відбору та надання інформації в зручній для користувача формі, в тому числі доставку по електронній пошті (служба електронної доставки документів). В бібліотеці працюють висококваліфіковані перекладачі технічної літератури, тому всі зацікавлені мають можливість скористатися цими послугами. Є Wi-Fi, правильно організований читацький простір.

Працює бібліотека Сталого розвитку галузі, де збираються та розповсюджуються інформаційні матеріали проблем природокористування, охорони навколишнього середовища.

Фонд патентних документів ДЗ «ЦДНТБ ГМК України» - частина державного ресурсу науково-технічної інформації, призначена для інформаційного забезпечення державної політики в галузі охорони промислової власності і є єдиним галузевим патентним фондом.

Натхненням та взаємодією з ГО «Творче місто» стало провадження для бібліотеки проекту - «Третє місце». «Третє місце» - це місце, де людині хочеться бути. Удома він є, на роботу повинен, і не вистачає саме такого, де хочеться бути - щоб просто зустрічатися, попрацювати, подумати, написати.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте