Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
12:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Дніпропетровській ОДА розповіли про головні події тижня

В Дніпропетровській ОДА розповіли про головні події тижня

Перші результати запуску екологічної онлайн послуги, створення нового ландшафтного комплексу «Межиріччя», перевиконання плану зі збору екологічного податку і модернізація екологічного сайту.

Про головні події з життя області під час традиційного щотижневого звіту Дніпропетровської ОДА розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За першу половину 2016-го Дніпропетровщина перевиконала план зі збору екологічного податку на 65 млн. гривень. Ці кошти підуть на реалізацію природоохоронних заходів. У планах – розчистка річок Мокра Сура, Кільчень, Інгулець і Заплавка.

Перший в країні Порядок зі зменшення викидів в атмосферу розробили на Дніпропетровщині. Підприємствам регіону його презентують у вересні. Їх зобов’яжуть знижувати кількість шкідливих викидів у разі штилю, туману і спадного вітру.

На Дніпропетровщині затвердили Стратегію поводження з твердими побутовими відходами. Її вже почали реалізовувати на пілотних територіях.

«Стратегія передбачає роздільний збір сміття, оптимізацію витрат на його транспортування, оновлення парку техніки і вилучення цінних компонентів з відходів для вторинної переробки, ліквідацію сміттєзвалищ та великих неконтрольованих полігонів», - зазначив Руслан Стрілець.

За перше півріччя 2016-го на природоохоронні заходи в області направили 1,3 млрд. гривень. Більша частина з них – кошти підприємств. Основні підприємства-забруднювачі розпочали модернізацію обладнання. Планують, що реалізація програми дозволить вже за 10 років на 30% знизити викиди шкідливих речовин у повітря і на 40% - у водоймища.

Для відновлення біологічного режиму Дніпровського водосховища, до кінця року у нього запустять більше мільйона мальків.

Між річками Самара і Вовча Павлоградського району створили новий ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Межиріччя».

«Площа заказника – близько 3 тис. гектарів. На цій території проживають 182 види тварин і 130 видів птахів», - розповів Руслан Стрілець.

З липня першою електронною послугою, розробленою на Дніпропетровщині, користуються в усіх регіонах країни. У планах – перевести в електронний формат на Дніпропетровщині отримання дозволів на відходи, викиди та спецводокористування.

Триває модернізація екологічного ресурсу eco.dp.gov.ua. Цей сайт – один з проектів громадськості, який був запропонований під час Стратегічної сесії у вересні 2015-го. На сайті можна побачити інформацію про забрудненість повітря, води та землі, дані про підприємства, які найбільше впливають на стан екології в конкретній зоні, перелік найближчих місць для відпочинку та пунктів утилізації сміття. Нині на сайті вже відображається екологічна інформація у 350 точках по всій області.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Месроп Давидян  (25.08.16 15:28): Уважаемый господин Стрелец! Вместо того чтобы зачитывать фиктивные отчеты и за взятки раздавать разрешения на выбросы в атмосферу, посмотрите какие выбросы делает завод ЕВРАЗ. Вам с высоты Вашего кресла ничего не видно. Ну конечно, завод производит выбросы ночью, когда Вы сладко спите. Відповісти | З цитатою
Серж  (22.08.16 18:11): р. Днепр еще бы почистить, раньше у берегов зелень только росла, сейчас проезжая через мост, можно увидеть по середине реки массу зелени, которая с каждым годом разрастается и разрастается... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (10)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті