Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
15:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Впорядкувати торгівлю: соціальні ринки та ятка-базар

Впорядкувати торгівлю: соціальні ринки та ятка-базар

Торговцям у Дніпрі, які змушені продавати товар просто посеред вулиць, хочуть запропонувати місця у рядах соціальних ринків. Їх міськрада планує створити близько 30 у різних районах міста. Перший такий ринок хочуть відкрити вже у жовтні.

Крім того, вже наступного літа Дніпро може отримати ще один ринок соціального спрямування. Його хочуть створити з ларьків-порушників, які після демонтажу стали непотрібними своїм власникам. Навіщо місту такі торгові майданчики – про це під час прес-конференції 18 липня розповів начальник управління реклами та торгівлі міськради Руслан Мороз.

Соціальні ринки будуть безпечніші за стихійну торгівлю. Тут перевірятимуть якість товарів, а сама продукція лежатиме на прилавках, а не на землі. Щоб зробити це реальністю, у міськраді вже розпочали переговори з власниками легальних ринків. У Дніпрі працюють 82 законні торговельні майданчики, та половина з них стоять напівпорожні. Паралельно у місті працюють близько сотні точок стихійної торгівлі.

«Ми спілкуємося з власниками легальних ринків. Та не на всіх ринках передбачено соціальні місця. Більшість майданчиків вимагає укладання довгострокових договорів. Та для, скажімо, бабусі, яка продає зелень зі свого городу, це непідйомна пропозиція», - пояснив Руслан Мороз.

Ідея створення таких ринків, каже Руслан Мороз, виникла, зокрема, через те, що стихійна торгівля поширюється надшвидкими темпами. Таким рішенням також хочуть зменшити соціальну напругу пов'язану з тим, що торговцям нібито не залишають альтернативи.

За словами Руслана Мороза, нині у міськраді розробляють проект, згідно з яким у всіх районах міста недалеко від звичних місць стихійної торгівлі будуть виділятися майданчики, на яких комунальним коштом облаштують прилавки для торговців.

Планується, що за місце на такому соціальному ринку торговцям треба буде сплачувати орієнтовно до 20 грн щодня. У той час, як розцінки звичайного ринку можуть сягати тисячі гривень за місце.

Начальник управління реклами та торгівлі також розповів, що за останні п'ять місяців з вулиць Дніпра прибрали близько 300 ларьків-порушників. Наразі більше сотні з них залишаються стояти на штрафмайданчику — підприємці не квапляться забирати їх звідти з різних причин. Руслан Мороз каже: споруди забирають забагато місця і вже починають заважати роботі.

«Зараз допрацьовується законопроект, який буде винесено на сесію міськради. Він дозволить визначати такі кіоски нічийними і ставити на баланс міської громади. А далі вже використовувати їх за призначенням», - розповів Руслан Мороз.

Одним із варіантів використання споруд він назвав створення масштабного соціального ринку, який розмістять за межами Дніпра. Де саме — запитають у городян. Громадські слухання з цього питання хочуть провести вже восени. Товари на ринку мають бути соціального спрямування.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Андрей  (20.07.16 05:15): В районе Воронцова, т.е. там, где есть рынок, с земли практически не торгуют. Исключение - зелень и фрукты. Молочку и мясо давно уже не видел на земле, откуда эти страшилки? Відповісти | З цитатою
Анатолий  (19.07.16 14:38): Девятый год живу на ж/м Клочко-6 и каждое утро (как детки в школу) наблюдаю у себя под окнами (большой дом напротив АТБ) несанкционированную торговлю: молочка, мясо, колбасы, овощи, фрукты. Гвалт (особенно ощутимо в теплое время суток) стоит уже с 5.30 утра и до вечера. Торгаши располагаются вдоль дома, между киосками и вдоль дороги. А рядом (напротив универсама) уже которое десятилетие пустует территория бывшего рынка. При хозяйском подходе приведение его в порядок не стоило бы уж таких больших денег. И все придорожные и придомовые торгаши спокойно поместились бы та современном рынке под присмотром соответствующих органов и служб. И все жители микрорайона спали бы спокойно у себя дома, а также организованно ходили за покупками на обустроенный рынок. Обращаюсь к власть предержащим: узнайте чей это рынок, кто хозяин и кто с него кормится? Заставьте его так называемый бизнес (или отсутствие такового) направить в цивилизованное русло и служить людям, которые будут вам и ему благодарны Відповісти | З цитатою
Однако  (19.07.16 14:00): На улице и во дворах торговать проще: не нужно платить местовое, не нужно всяких разрешений санстанции (молочка, мясо и т.п.) и др. согласований. Відповісти | З цитатою
Света  (19.07.16 13:47): Количество ларечков растет с каждым днем. Передербанили и дальше пошли. каждая новая власть берется за лоточки, значит это выгодно. Відповісти | З цитатою
кира  (19.07.16 12:01): Стихийные рынки "хороши" тем, что возникают в местах большого скопления покупателей.Если я живу в р-не ул.Новокрымской, то никогда не поеду на социальный рынок в другой район города.Многие покупают продукты на стихийных рынках просто по пути на работу или с работы. Не будет их и забудут, как страшный сон эти рассадники антисанитарии и убогости."Южный" рынок на ул.Рабочей пустой и заброшенный,а на ул.Каверина торговля с земли прцветает, хотя, напротив "Каверинский рынок". Відповісти | З цитатою
чудик  (19.07.16 07:51): А как насчет норм размещения торговых точек??
на "Х" к-ва населения полагается "Е" торговых точек продовольствия, "У" магазинов промтоваров, и т.д.

Почему не соблюдается??
Відповісти | З цитатою
петя  (19.07.16 07:20): на 100процентов уверен что мест на социальных рынках будет не хватать.ведь торговцы занимают по нескольку мест. а человеку который вырастил свое места не будет Відповісти | З цитатою
анел  (19.07.16 06:55): Это очень хорошая идея! И продавцам (бабушкам) будет хорошо и нам покупателям. Поскольку как только исчезли бабушки с Новокрымки в овощных магазинчиках цены сразу же подняли из-за отсуттствия конкуренции. Будет замечательно если сделают культурные небольшие рыночки в каждом районе и будут гонять нерадивых продавцов торгующих вдоль проезжей части. Да и эти уродливые киоски из-за которых невозможно пройти тоже нужно убрать. Відповісти | З цитатою
БАРБОС  (18.07.16 20:55): Если стихийную торговлю нельзя победить-ее надо возглавить!!! Відповісти | З цитатою
Николай  (18.07.16 19:36): А ларьки тягают с места на место.
Я вижу, что ларьки, которые где-то стояли, теперь перемещают на другие улицы Днепропетровска.
Я живу на 12 квартале и все эти сараи теперь устанавливают на улицах Инженерной, Гладкова, Казакевича. Сегодня устанавливали в тупике 12го трамвая на ул.Сикорского.
Конфискованые ларьки явно не стоят на штрафных площадках- а происходит явное замыливание глаз. Убрали в одном месте- поставили в другом. Городские чиновники "крышуют"
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті