Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровськ має всі шанси стати столицею електронної демократії

Дніпропетровськ має всі шанси стати столицею електронної демократії
У Дніпропетровську триває активна розробка електронних проектів різного профілю. Мета у них спільна – зробити життя городян комфортним, а роботу влади – прозорою. Для того, аби втілити це в життя, міська влада докладає всіх зусиль.

Зараз Дніпропетровськ входить в трійку лідерів всеукраїнського рейтингу е-розвитку. Що потрібно для того, аби вдосконалити цей результат – про це говорили під час круглого столу «Роль громадських організацій у розбудові електронної демократії в Україні».

Обговорення провели у Центрі інноваційного підприємництва SPACEHUB.

«Якщо ми дійсно хочемо, аби наше рідне місто стало зразком інновацій та розвитку, ми маємо розширювати географію співпраці», - упевнена радник міського голови Одарка Біла.

В ході круглого столу також оприлюднили всеукраїнське експертне опитування «Практика використання інструментів електронної демократії неурядовими організаціями України». Воно виявило три оснівні проблеми. Це погана обізнаність та е-безграмотність населення, відсутність законодавчої бази для впровадження та розвитку електронних проектів і саботування цих процесів чиновниками.

«Дієвою технологією, спрямованою на подолання викликів у державному управлінні, є електронна демократія. Сьогодні у Дніпропетровську нова, прогресивна команда посадовців. І разом із нашим мером Борисом Філатовим ми докладемо всіх зусиль, аби подолати всі перешкоди і досягти такої потрібної е-демократії», - додала Одарка Біла.

За її словами, такий результат можливий лише за умови плідної співпраці містян і громадських організацій з владою. Саме тому при впровадженні нових технологій перш за все необхідно враховувати думку громади.

Gorod.dp.ua на Facebook.


вася  (07.03.16 07:37): пані Біла то що ви робити це цікаво... та чудово..
АЛЕ НАЙГОЛОВНІША ЗАДАЧА МУСЕ БУТИ ТА З ЯКОЮ СТИКАЄТЬСЯ КОЖНИЙ І ЩОДЕННО...а це ТРАНСПОРТ.
1) Розробіть разом з перевізниками(починаючі з електротранспорта) схеми руху що включають пересадки ЯК ЦЕ ЗРОБЛЕНО В УСІЙ ЄВРОПІ
2) впровадьте БЕЗГОТІВКОВУ ОПЛАТУ NFC картками чи смартфонами в електротранспорті-автобусах-метро-ліфтах- Іце буде дійсно НОВАЦІЯ а не мишача колотнеча
Відповісти | З цитатою
Злой таракан  (05.03.16 14:02): Интересно посмотреть как эта электронная демократия будет работать. Очередная профонация. Відповісти | З цитатою
Ося рулит!  (05.03.16 05:25): Демократические бездельники опять за деньги людей делают лучше и лучше Себе! А поработать не пробовали так при случае? На Понтах страну не построить. Бла бла бла , но кто то же должен реально своими руками сделать Табуретку на которой ваша *** сидит?! Мастера с руками и так валят куда глаза глядят , нормальные трудяги уже разобрались , понты всё меньше срабатывают. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ося  (03.03.16 23:17): "Гостиницы-небоскребы для гостей, Дворец шахмат, где будет происходить турнир, сверхмощную радиостанцию, аэропорт "Большие Васюки", регулярное отправление самолетов во все концы света, включая Рио-де-Жанейро и Мельбурн. Вы только представьте себе!" Відповісти | З цитатою
избиратель  (03.03.16 17:05): Что-то эти реформы сильно напоминают реформы полковника Кошкарёва, которого наш земляк Гоголь описал в "Мёртвых душах". Відповісти | З цитатою
Потребитель услуг  (03.03.16 16:48): Электронная демократия в действии: три дня подряд пытаюсь зайти на сайт "Днепрогаза" в личный кабинет, чтобы внести показания счетчика. С 7.00 01.02.2016 по 17.00 03.02.2016 (три дня!) сайт либо вообще недоступен, либо сбоит, либо сообщает, что часть сервиса не работает. При этом, дозвониться в "Днепрогаз", а тем более - "Днепропетровскгазсбыт" по ВСЕМ указанным телефонам НЕВОЗМОЖНО. Службы поддержки сайта как бы не существует. Еле пробился на третий день, и он опять завис.
Только не лечите меня компьютерной грамотностью - с этим все в порядке.
Вот такая "демократия"!
Кстати, похожая картина в Водоканале и в Горэлектросети.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті