Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
01:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Впродовж двох років забезпечимо водою 70 тисяч сільських мешканців, – Валентин Резніченко

|«« «« »» »»|

З десяток років мешканці Сергіївки та Широкого Солонянського району не мають води. У колодязях – затхла та гірка речовина, яку не можна давати навіть худобі. Та незабаром мрії селян здійсняться – вода у будинках з’явиться до Нового року, обіцяють в облдержадміністрації.

«Ми проводимо в області масштабну роботу з будівництва водоводів. Впродовж двох років прокладемо 380 кілометрів труб, забезпечимо водою 70 тисяч сільських мешканців, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Цьогоріч збудували та відремонтували три водогони, ще п’ять зробимо до кінця 2015-го».

Серед тих, хто отримає воду цьогоріч – села Сергіївка та Широке. Там мешкають 750 людей. Вода для них – болісне питання. Те, що в колодязях, непридатне ані для тварин, ані для домашніх клопотів. Попрати – і те неможливо. Білі речі перетворюються на жовті ганчірки.

Нормальну воду селяни купують, та економлять кожну краплинку. Вартість одногу кубу – 80 гривень.

Так жити – вкрай важко, розповідає мешканець Широкого Антон Костянтинович. Каже: роками поневірявся по кабінетах чиновників та після чисельних відмов на диво вже не сподівався. Аж раптом така новина – водоводу бути.

У Сергіївці та Широкому прокладають водогін та будують насосну станцію. Кошти виділяє держава та обласний бюджет – загалом 12,3 млн. гривень, розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Пруцаков під час робочої наради на об’єкті.

«Довжина майбутнього водоводу – 10 кілометрів, зараз вже зроблено 3. Будівельники працюють у темпі, холоди не на заваді – сучасні технології дозволять прокладати труби за будь-якої погоди. Селяни матимуть довгоочікувану воду вже до Нового року», – сказав він. Перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман наголосив, що нові водоводи у регіоні не створювали роками. Тепер за ініціативи Валентина Резніченка процес зрушив з місця.

«Ми прагнемо, щоб усі сільські мешканці Дніпропетровщини мали якісну питну воду», – сказав він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Карина  (22.11.15 22:39): Наобещать им может все что угодно а резатб будем потом. Резниченко на нары!!! Его дом на Чичерина 101 в камере с филатовым! Нам нужен Турчин Л. А. Відповісти | З цитатою
Днепр 3  (21.11.15 14:13): ричка Суха Сура. высохла? скорее всего пресную воду выкачивали и продавали в Дубаи. а может быть перенаселение. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (21.11.15 09:00): Офигеть, был в Просяной, там более 3 тысяч населения, живут без водопровода уже десяток лет.
И похоже никто и не собирается стоить туда водовод.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті