Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
02:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Литовця Рамунаса нагородили медаллю «Захисникам вітчизни» у Дніпропетровській ОДА

Литовця Рамунаса нагородили медаллю «Захисникам вітчизни» у Дніпропетровській ОДА
Рамунас Серпатаускас прилетів до Дніпропетровська. Вже рік литовський військовий від щирого сердця допомагає нашим бійцям АТО, які приїжджають до Литви на реабілітацію. Знайомить з країною і з її столицею, проводить екскурсії по музеях та історичних місцях.

Щоб віддячити литовському патріоту України, Дніпропетровська облдержадміністрація запросила Рамунаса в Дніпропетровськ і нагородила медаллю.

«Рік тому Рамунас прийшов до наших воїнів в реабілітаційний комплекс Друскінінкай і запропонував свою допомогу, - зауважив радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин. - З тих пір ця допомога не припиняється. Щира і безоплатна, вона не могла залишитися без уваги. Тому команда ОДА на чолі з керівником Дніпропетровщини Валентином Резніченком та Посольство Литовської Республіки вирішили запросити Рамунаса в гості і нагородити».

Рамунас зрадів поїздці. Каже: «Тільки коли повернуся додому, зможу усвідомити - я побував в Україні!». Попереду у нього - екскурсії Дніпропетровськом, нескінченні зустрічі з друзями-воїнами, поїздка до звільнених територій зони АТО. Але сьогодні він в ОДА, де його нагороджують медаллю «Захисникам вітчизни». Додому Рамунас повернеться з книгою «Аеропорт», про події у Донецьку, та декоративною тарілкою з традиційним українським розписом.

«Нагорода - дуже важливий знак для мене. Я повинен продовжувати те, що роблю. Я придумаю нові екскурсії та буду допомагати українським бійцям до тих пір, поки не закінчиться війна, - пообіцяв Рамунас. - Адже я сам військовий і добре знаю, як це, бути під кулями, втрачати друзів. Тому я намагаюся відвернути хлопців від жахів, з якими вони зіткнулися, занурити їх у мирну та дружню обстановку».

Рамунас вже допоміг п'ятдесяти нашим хлопцям. Всі вони кажуть: те, що робить литовський товариш - неоціненне. Для багатьох він і психолог, і брат, і батько, і навіть мати.


Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті