Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
12:01

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


13 березня 2018, 14:30

Ляшко: Якщо продати частоти 4G по реальній ціні, можна буде не брати кредит МВФ

4G-частоти, які продали в Україні операторам мобільного зв’язку за 200 мільйонів доларів, в інших країнах світу коштують мільярди доларів. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко з трибуни парламенту.
«У 2015 році 3G частоти продали за 10 мільярдів гривень. По тодішньому курсу це було 750 мільйонів доларів. Зараз продали за 5,5 мільярдів гривень. По нинішньому курсу – це 200 мільйонів доларів. Для порівняння, аналогічні частоти продані в Єгипті за 1,5 мільярди, в Тайланді – за 7 мільярдів, у Великій Британії – за 3 мільярди, в Туреччині – за 5 мільярдів, в Італії – за 5 мільярдів доларів. Тобто, ці частоти, які коштують мільярди доларів, продали за 200 мільйонів», - наголосив Ляшко.
Політик переконаний, що влада обікрала українців на 15 мільярдів гривень, значно занизивши стартову вартість 4G-частот.
«Мінімальна вартість частот повинна бути 4 мільярди гривень. Виставили на торги – за 260 мільйонів гривень. Тобто, у 15 разів занизили стартову ціну. В результаті, мінімум півмільярда доларів вкрали замість того, щоб направити до державного бюджету. Ми вимагаємо від уряду та правоохоронних органів вжити всіх заходів для того, щоб скасувати цю корупційну змову, повторно провести тендер і чесно продати частоти. В результаті чесного тендеру український бюджет може отримати мільярд доларів замість 200 мільйонів, які дали нам сьогодні, як подачку. Замість того, щоб гроші йшли в кишені корупціонерів, вони повинні йти до державного бюджету і служити українцям», - підкреслив народний депутат.
Олег Ляшко вважає, що вкрадені гроші Президент Порошенко, який особисто контролював хід торгів, планував витратити на свою виборчу кампанію. Крім того, підкреслив лідер РПЛ, голова Нацкомісії з питань регулювання у сфері зв’язку Животовський – виходець із однієї з компаній Порошенка. Фракція РПЛ вимагає від НАБУ розслідувати цю мегакорупцію і притягнути до відповідальності винних.
«Якщо нинішня грабіжницька влада цього не зробить, українці, я вам гарантую, коли ми прийдемо до влади, то проведемо повторний тендер і мільярди доларів, які вкрали у вас, ми повернемо до державного бюджету. Ми витрусимо за горло тих, хто вкрав ці гроші. В умовах, коли йде війна, а люди рахують кожну копійку, красти мільярди доларів на корупційних схемах – це злочин та мародерство», - звернувся до українців Ляшко.




Переглядів: 319
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті