Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
04:02

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

RPL-Dnepr


8 лютого 2018, 13:59

Керівник НБУ повинен бути дійсно незалежним та вимагати від влади проведення реформ, - Сергій Рибалка

Новий керівник Національного банку України повинен бути не залежним та добиватися проведення реформ, які вкрай необхідні для фінансово-банківської системи країни.

Про це у своєму блозі на «Обозреватель» написав народний депутат, екс керівник фінансового комітету Ради Сергій Рибалка.

«Керівник Національного банку повинен бути дійсно незалежним та вимагати від влади проведення реформ. Він повинен особисто щодня працювати із парламентом та переконувати фракції більшості у важливості підтримки великого пакету законопроектів для зміцнення та розвитку фінансового сектору», - зазначив Сергій Рибалка.

«Це стосується проекту про захист прав кредиторів, про особливості управління державними банками та багатьох інших. Він повинен щодня працювати із урядом щодо системних спільних кроків із приборкання зростання цін. Аби не приходилось душити економіку високими кредитними ставками. От тоді буде легше запустити кредитування та підтримати економічне зростання», - додав депутат.

При цьому він зазначив, що кандидат на посаду голови НБУ Яків Смолій є професіоналом і розуміє важливість багатьох законодавчих ініціатив, однак, після спілкування з ним у депутатів фракції Радикальної Партії Олега Ляшка виникли сумніви щодо того, чи зможе він добиватися проведення необхідних реформ.

«На багато запитань Яків Смолій достатньо не відповів. Тому у представників фракції є великі побоювання, що він продовжить політику влади щодо самоусунення від активних реформ. Тим більше напередодні виборів», - написав він.

При цьому екс-керівник фінансового комітету зажадав він кандидата відповідей на питання про те, коли і як закінчиться «банкопад», та як упередити його повторення і комплексно перебудувати та зміцнити усю систему?

До того ж, Смолій має озвучити те, як Нацбанк буде відновлювати довіру до банківського сектору серед звичайних громадян і що робить регулятор для притягнення до відповідальності власників, які виводили гроші із проблемних банків?

Не менш нагальними, на його думку, є ініціативи НБУ стосовно зменшення рівня проблемних кредитів у банках, реформування держбанків, кредитних ставок для довгострокових інвестиційних проектів, вирішення проблеми валютних позичальників.






Переглядів: 361
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті