Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
ср, 08 мая 2024
10:19

Євродонбас

Посмотреть афишу: Євродонбас Документальный фильм

Україна, 2022, 🕓 73 min


Реж.: Корній Грицюк

1869 року Джон Юз із Уельсу розпочав будівництво металургійного заводу. Селище, де оселилися робітники, отримало назву Юзівка – за його іменем. Поселення розросталося, навколо з’являлося усе більше нових підприємств, обладнаних за останнім словом техніки. Нині ця місцевість відома усьому світові як Донецьк. До захоплення України радянською владою Донбас був потужним промисловим регіоном. Міста, заводи та інфраструктура були збудовані британцями, німцями, бельгійцями, французами та американцями. Радянська влада привласнила собі усі підприємства, позмінювала назви населених пунктів, а історію переписала на власний розсуд.

Документальний фільм «Євродонбас» зняв режисер Корній Грицюк за сценарієм, написаним ним у співавторстві з Ганною Паленчук. Роботу над фільмом було завершено наприкінці 2021 року і вже за кілька місяців значну частину споруд, про які йдеться у фільмі, було зруйновано внаслідок повномасштабного вторгнення.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте