Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
пт, 29 марта 2024
08:49

Виставки Михайла Кублика «УКРАЇНА. ГРУЗІЯ»

Посмотреть афишу: Виставки Михайла Кублика «УКРАЇНА. ГРУЗІЯ» Живопись

22 березня о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів живопису Михайла Кублика «Україна. Грузія», присвяченої 70-річчю автора.

Кублик Михайло Олексійович — дніпровський художник, відомий серед містян як майстер олійного та акварельного живопису.

Народився 18 січня 1948 р. у Дніпропетровську. З 1990 р. член Національної спілки художників України. Фахову освіту здобував у Дніпропетровському художньому училищі ім. Є.В. Вучетича та Ленінградському вищому художньо-промисловому училищі ім В. Мухіной, закінчив художньо-графічне відділення Ленінградського педагогічного інституту ім. О.І. Герцена. З 1980 р. активний учасник художніх виставок. Персональні виставки відбулись в багатьох українських містах (Дніпро, Київ, Кам’янець-Подільський, Бердянськ, смт Петриківка). Твори художника зберігаються в Дніпропетровському художньому музеї, Музеї українського живопису (м. Дніпро), Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. І. Яворницького та в приватних колекціях. 

Виставка з вичерпно промовистою назвою об’єднує два масиви живописних пейзажів, присвячених мальовничим куточкам України та Грузії. Це — зшиття робіт з кількох пейзажних серій, створених мистцем протягом останнього півтора десятка років. Це і розлоге «полотно»  краєвидів України, розпочате у 2000-х роках, це і кілька рядів грузинських пейзажів, інспірованих самою подорожжю Михайла колоритною кавказькою країною у 2016 році, це, частково, і серія, що на разі перебуває в розробці автора, — низка живописно напружених робіт, художньо документуючих і узагальнюючих в жанрі пейзажу наслідків нинішніх трагічних подій на українському Сході.

Шляхом аналогій та протиставлень експоновані пейзажні полотна з різних за природою задуму серій складаються в суцільний «килим» — без розривів та порожнин. Адже автор працює над пейзажем ґрунтовно, інтелектуально виткаючи одне полотно за іншим. Михайло Кублик не має на меті копіювати бачений краєвид або, навпаки, зафіксувати миттєве, летке своє враження від дійсного. Мистець, працюючи в упізнаванім ідіостилі, своєрідно розробляючи кольоропластику, тче багатошарову канву ландшафту не суто природного, а вже — культурного ландшафту двох і схожих, і не схожих дивовижних країн. Авторський фокус зосереджено, здебільшого, на краєвидах із архітектурними формами. Відтак прочитання мальовничих місцин рідної України та гостинної Грузії стає ще «легшим та комфортнішим» глядацькому оку.

Надалі Михайло Кублик планує «відправити в тур» нинішню виставку ще й грузинськими містами.

Відкриття відбудеться  22 березня  2018 р. о 16:00

Виставка діє по 15 квітня 2018 р.


Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте