Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
13:33

Life of Deportation and Settlement Koryo-saram: Етнічний Кореєць

Посмотреть афишу: Life of Deportation and Settlement Koryo-saram: Етнічний Кореєць Фото

Корейський фотограф Джонг Сонгте здійснив подорож в Україну, аби побачити та почути нащадків депортації корейського народу. Його фотопроект “Life of Deportation and Settlement Koryo-saram: Етнічний Кореєць” можна побачити з 8 по 29 вересня в галереї Артсвіт (Дніпро).
Реалізовано за ініціативи Корейської спільноти «АСАДАЛЬ», місто Дніпро
.

Роботи Джонга Сонгте фокусуються на долі конкретних родин та людей. Деякі знімки нагадують сімейні фотографії, в інших роботах автор фіксує повсякдення, побутові деталі. Через це історії людей стають близькими до глядача, вибудовується інтимна, тепла розмова завдяки фотографії.

“Коли я шукав їхні (етнічних корейців – прим. Артсвіт) будинки на цій самій землі, - розповідає фотограф, – їхні життя стали відчутними для мене і, нарешті, я зміг побачити їхні обличчя”.
Фотографії Джонга Сонгте – це робота із травмою та пам’яттю. Розповідаючи про свою подорож, фотограф порівнює її із лікувальним сеансом дзеркальною шафою Вілайанура С. Рамачандран. Цей пристрій використовували, аби полегшити біль фантомних кінцівок, тобто болісне відчуття того, що ампутована або відсутня частина тіла все ще існує.

Дзеркальна коробка Рамачандрана складається із двох відсіків, розділених дзеркалом. Пацієнт кладе здорову частину тіла в одну частину пристрою, а фантому – в іншу. Якщо дивитися з певного кута, оптична ілюзія обманює мозок і змушує бачити дві повноцінні кінцівки, хоча насправді пацієнт дивиться лише на відображення здорової. Коли людина рухає здоровою кінцівкою, здається, що фантомна теж рухається. Використовуючи цей візуальний прийом можна значно зменшити біль.

Історія

На підставі спільної постанови Раднаркому і ЦК ВКП (б) № 1428-326 «Про виселення корейського населення з прикордонних районів Далекосхідного краю», підписаного Сталіним і Молотовим, близько 172 тисячі етнічних корейців були виселені з прикордонних районів Далекого Сходу на нове місце проживання, в середню Азію. Найбільше – в Узбекистан та Казахстан.

Офіційна причина депортації полягала в тому, щоб стримувати "проникнення японського шпигунства до Далекосхідного краю". У 1910 році Корея була анексована Японією і до 1945 року знаходилася під японською окупацією.

Згідно із підрахунками, під час депортації 40 тисяч людей загинули в дорозі, від голоду та складної адаптації до незвичного середовища.

Корьо-сарам – це самоназва етнічних корейців, які живуть на пострадянському просторі.

Сьогодні на фото ви бачите нащадків людей, депортованих у 1937 році. Після реабілітації у 1957 році та відміни обмежень у правах, частина корейського населення емігрувала із Казахстану та Узбекистану.

За неофіційними підрахунками, сьогодні в Україні проживає близько 30 тисяч етнічних корейців, з них 2,5 тисячі – живуть у Дніпропетровській області.

Про виставку

У 2017 році – одразу дві річниці: 25 років встановлення дипломатичних відносин між Кореєю та Україною та 80 років з початку депортації Корьо-Сарам. Сьогодні важливо говорити з корейцями та українцями про історію цієї трагічної діаспори. Адже виставка – це можливість дізнатись про травматичний досвід депортації, дослідити спільну історію українців та корейців, знаходити зв'язки та подібності.

Про автора

Джонг Сонгте вивчав фотографію і кіно в аспірантурі університету Кюнг-іль і захистив дисертацію в 2017 році. На його рахунку сім персональних виставок, в тому числі в галереї сучасного мистецтва в Сеулі (Корея) в 2016 році. Тема переміщення не вперше з’являється в творчості Джонга Сонгте, у 2016 році фотограф презентував фотографії самоселів – людей, що повернулись у свої старі домівки в Чорнобилі. Фотографії стали частиною серії “Подих у Чорнобилі”, яку можна було побачити в Щербенко Арт Центрі, Київ.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте