Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Афиша
чт, 28 марта 2024
21:02

Архітектурні скетчі Дніпра

Посмотреть афишу: Архітектурні скетчі Дніпра Архитектура

20 липня 2017 р. о 16-тій годині у виставковій залі Меморіального будинку-музею академіка Д.І. Яворницького відбудеться відкриття виставки акварельних робіт дніпровського архітектора-художника, доцента кафедри «Основ архітектури» Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Олега Гаврилова.

Це вже другий спільний проект митця з музеєм. Перша виставка «Акварельні мотиви Олега Гаврилова» експонувалася в Меморіальному будинку-музеї у 2015 році.

Цього разу темою виставки є наше МІСТО, його знакові, відомі, та незаслужено забуті архітектурні об`єкти: старовинні та новоспоруджені, духовні й світські. І ті будівлі, яскраві та нові, що красуються на центральних шляхах Дніпра, й інші, що в поважній задумливості сховані на перехрестях та глибинах вуличок.

На виставці представлені 40 (з понад 750-ти створених!) робіт з пам’ятками архітектури, що надихнули митця та спонукали його зберегти красу моменту на полотні, котрим О. Гаврилову служить альбомний аркуш, доповнений ніжною аквареллю. Дарують натхнення автору як знакові, відомі архітектурні споруди – храми, палаци, пам’ятники, так і маловідомі, обрані за покликом душі міські пейзажі. Роботи мають невеликий розмір та вирізняються увагою до деталей, повнотою розкриття обраної теми.

Митець вважає, що для архітектора пізнавальні подорожі містами світу є кращою формою самовдосконалення. Ще художник І. Рєпін зазначив: «Безперервно малювати з натури – ось школа вища та правильна». А для художника бажання творити – це й засіб спілкування з собою, з природою, іншими людьми, Господом. Бажання пізнавати, відображати навколишній світ, використовуючи художні форми спілкування лежить в основі будь-якої творчості. Дійсно, створюючи свої картини, як і кожен творець, Олег Іванович виражає свій внутрішній, духовний світ, емоції, переживання від побаченого. Для художника картини – своєрідні листи, які мають знайти відгук в душах глядачів, надихнути і їх здійснити хоча б уявну подорож кращими вулицями міста.

Три роботи з видами м. Дніпра автор вже передав до фондів ДНІМ ім. Д. Яворницького, продовжуючи більш ніж столітню традицію поповнення фондів музею дарунками колекціонерів та митців.

Виставка О.Гаврилова, як і всі інші, що відбуваються в будинку Д. Яворницького, має квестові та інтерактивні складові. Відвідувачі не тільки зможуть подивитися на творчі інтерпретації митця, але й долучитися до краєзнавчих пошуків, дізнатися більше про вже знайомі архітектурні об’єкти міста.

Виставка працюватиме в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького до 10 вересня 2017 р.

Запрошуємо всіх бажаючих!

Телефон для довідок: (0562) 47-27-62

Інформаційний ресурс: www.museum.dp.ua

Сторінки у соц. мережах: www.facebook.com/budynok1/ https://twitter.com/D_Yavornytsky      www.instagram.com/sadyba_yavornytskogo/

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Примітка:
У розкладі можливі зміни. Будь ласка, уточнюйте інформацію за телефонами закладів, в яких відбуваються зазначені події.
Час сеансів у кінотеатрах може змінюватися без попередження!
Зверніть увагу, що зміна репертуару в кінотеатрах відбувається по четвергах.

Експорт афіші

copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте